Tim Bahrain McLaren predstavio nove boje, dresove i vozačke akvizicije

UCI World Tour Tim Bahrein McLaren je predstavo svoj novi imidž za nadolazeću sezonu 2020. u kojoj neće imati samo novo ime, već i nove boje i nove vozače.

Prezentacija se održala u McLaren Thought Leadership centru u Wokingu, Velika Britanija. Ova zajednička suradnja između biciklističkog World Tour tima Bahrain i Britanskog auto-moto i tehnološkog lidera McLarena, u 2020 godini predstaviti će se kao Tim Bahrein McLaren.
 


Prvotno osnivan od strane njegovog Visočanstva Shaikha Nassera, a tim se natjecao kao Tim Bahrein Merida još od 2017. godine, a promjena imena tima signalizira novo poglavlje u vlasništvu tima, u sastav natjecatelja, vođenju tima, pa čak i pomoćno osoblje se dopunjavalo. Tim Bahrein McLaren voditi će izuzetno cijenjeni Rod Ellingworth, u novoj ulozi direktora tima.

Tijekom tri godine, tim je ostvario niz pobjeda na utrkama, uključujući Grand Tour postolja u svojoj prvoj sezoni i pobjede u važnim utrkama poput Milan-Sanremo i Il Lombardia. Za 2020. tim će svom popisu dodati vozače kao što su Mikel Landa, Wout Poels i Mark Cavendish. Novom timu pridružio se i bivši World Tour vozač i Britanski Nacionalni cestovni prvak Roger Hammond u ulozi izvršnog direktora, kao i Duncan Bradley, utemeljitelj "McLaren Applied Technologies" tvrtke – kao inauguralni tehnički direktor tima. Također, pridružuje im se i Brent Copeland koji prelazi na novo mjesto operativnog direktora, te Charlie Pym, koji se timu pridružuje kao direktor marketinga.

"Ovo je sjajan trenutak u priči našeg tima – udruživanje snaga s Bahrein World Tour biciklističkim timom kako bi se natjecali u sportu koji volimo i poštujemo je uzbudljivo za sve koji su uključeni", rekao je John Allert, zajednički direktor Bahrein McLarena.

"Nadamo se da ćemo ljubiteljima biciklizma priuštiti nešto novo za razveseliti se – ovo je tim stvoren za sutra, s velikim poštovanjem prema prošlosti. McLaren će timu donijeti tehnologiju, kulturu stalnog usavršavanja, dinamičan marketing i inovacije oblikovane u tehnički najzahtjevanijem sportu u svijetu – F1. Međutim, ovo je fenomenalan natjecateljski sport i ne podcjenjujemo izazove niti snagu naše konkurencije. "

 

Tim Bahrein McLaren pozdravlja brojne nove, vodeće partnere na World Touru. Ovom prezentacijom obilježeno je zajedničko udruživanje Meride, tehničkog partnera za biciklizam i Bapco, Bahrein-ove naftne kompanije, te vrhunskog britanskg robnog brenda Le Col, kao službenog partnera odjeće za natjecatelje i Muc-off, inovativnog brenda za čišćenje i maziva u svijetu biciklizma. Također, superluksuzni brend satova Richard Mille prvi put ulazi u biciklizam, kao što to čini i uvažena i globalna medijska kompanija CNBC.

Snažna povezanost tima s Kraljevinom Bahrein predstavlja ponosnu i stalnu podršku Mumtalakat-a, Bahreinovog odbora za ekonomski razvoj, Batelco, NBB, Alba, First Energy Bank B.S.C. i Lulu hipermarkete, među ostalima.

Tim Bahreina McLarena također će surađivati s brojnim impresivnijim tehničkim partnerima u svijetu biciklizma – uključujući vodeću tvrtku za kacige i naočale Rudy Project, vrhunsku biciklističku obuću Sidi, inovatora za biciklističku prtljagu Scicon i Elite trenažeri.

 

"Danas je sjajan trenutak za cijeli tim", dodao je Milan Eržen, suosnivač tima i zajednički direktor. "Dužni smo Kraljevini Bahrein za podršku i uvjerenje koje su imali u ovaj tim od početka našeg putovanja 2016. godine. Kako započinjemo ovo novo i uzbudljivo poglavlje, veselimo se daljnjem promicanju prednosti našeg sporta prema Bahreinskoj zajednici, te se nadamo da ćemo im dati dovoljno razloga za slavlje kao i svim našim međunarodnim navijačima i partnerima."
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More