Istarsko Proljeće – Druga etapa

Foto: Adria Mobil Cycling
Foto: Adria Mobil Cycling

Felix Gall, Juniorski svjetski prvak 2015. iz Austrije (Development Team Sunweb) pobjednik je druge etape Istarskog Proljeća. On je bio najbrži na 361 metar visokom Oprtalju, a današnjom pobjedom preuzeo je i vodstvo u ukupnom poretku, također.

Kraljevska etapa ove Istarske utrke bila je duga 161 kilometar. Početak utrke bio je u Vrsaru na lagano vjetrovitom, ali toplom vremenu, a biciklisti su se penjali usponom do Oprtlja, gdje je cilj bio etape.

Bilo je nekih bijegova na etapi, uključujući i onaj sa Švicarcom Claudeom Imhofom (AKROS – Thömus) i Gašperom Katrašnikom (Adria Mobil), koji su napravili nešto više od minute prednosti, ali su ubrzo uhvaćeni i grupa je ponovno bila zajedno.
 


Adria Mobil tim imao je jasan cilj za današnju etapu – da utrku učine što težom. Napadali su cijelo vrijeme, sve dok Gašper Katrašnik nije uspio skočiti i napraviti odcjepljenje sa Švicarcem Claudijem Imhofom (Akros – Thömus). Ali ta situacija nije odgovarala Elkov – Author Cycling timu, pa su preuzeli vodstvo i diktirali oštar tempo. Peloton se raspao u nekoliko manjih skupina i uhvatio vodećeg dvojca.
 


Kasnije se grupa podijelila u dvije skupine, među kojim je bilo minuta razlike. U posljednjih pet kilometara utrke, vodeća grupa vozača ostala je u prvom planu, gdje je Michael Schlegel prvi put napao. Grupa ga je slijedila, a etapu solo pobjedom osvojio je 21-godišnji Felix Gall sa 13 sekundi prednosti. Drugi je bio Italijan Stefano Oldani (Kometa Cycling Team) i treći Italijan Lorenzo Rota (Bardiani CSF).

Od liderske majice oprostio se Mađar Attila Varga (CCC Development Team), a novi vođa utrke je Felix Gall.
 


Najbolji slovenac bio je Jaka Primožić na 19. mjestu, dok je Radoslav Rogina (Adria Mobil) bio na 15. mjestu. Od Hrvatskih vozača još jednom Antonio Barać (Meridiana Kamen Team) dokazuje svoju formu završivši utrku na 18.mjestu sa 40 sekundi zaostatka. Nedžad Mahmić (Bosna i Hercegovina) završio je utrku na 146. mjestu.
 

KOMPLETNI REZULTATI 

 

 

Izvor: Prijavim.se / Adria Mobil 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More