Istra od cikloturizma zaradi do 50 milijuna eura godišnje

U Istarskoj županiji cikloturizam privlači sve veći broj posjetitelja i turista, a prema analizi županijskog Odjela za turizam, učinak od gostiju koji u Istru dolaze zbog biciklizma ili se biciklom koriste dok su ondje seže čak do 50 milijuna eura.

"Danas su te brojke vjerojatno i veće budući da nova istraživanja naznačuju velik porast aktivnog turizma. Cikloturizam je važan turistički proizvod koji privlači sve veći broj posjetitelja i turista u Istarsku županiju, stoga želimo kvalitetno planirati razvoj ovog segmenta turizma, te time utjecati na održivi razvoja proizvoda, zadovoljstvo turista, ali i lokalnog stanovništva, te podignuti razinu sigurnosti na cestama", rekla je pročelnica Upravnog odjela za turizam Nada Prodan Mraković.
 


Podsjetila je da se "bike-proizvod" u Istri počeo razvijati od kraja '90-ih te istaknula da će se operativnim planom razvoja cikloturizma objediniti već postojeća biciklistička infrastruktura destinacije, sadržaji, usluge te ponuda i potražnja.

Operativni plan izradit će Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča i to za razdoblje od 2019. do 2025. Bit će to cjeloviti dokument na temelju kojega bi se trebao razvijati cikloturizam Istarske županije što je ujedno i jedna od smjernica master plana razvoja turizma Istre do 2025., zaključila je Prodan Mraković.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More