Tko su favoriti na Tour of Flanders?

Tour of Flanders 2018 vozi se na Uskrs, 1. travnja. Ruta od 260.8 kilometara se sastoji od 18 uspona i sektora kocke. Padovi i mehanički kvarovi na ovoj utrci imaju ogroman utjecaj baš kao i snaga, izdržljivost i taktika.

Peter Sagan (Bora Hansgrohe) i Greg Van Avermaet (BMC Racing)  dva su glavna favorita za trijumf, unatoč tomu što kombinirano imaju samo jednu pobjedu na klasicima ovog proljeća.

Dok je prije 12 mjeseci Van Avermaet, olimpijski pobjednik iz Ria, dominirao proljetnim klasicima pobjedivši Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke i Gent – Wevelgem, Belgijanac ove godine na svom kontu ima samo jedno mjesto na pobjedničkom postolju te se vrte brojni upitnici nad njegovom formom.

Sagan je na Gent – Wevelgem sjajnom taktikom i vožnjom u završnici pokazao zbog čega je trostruki svjetski prvak te se nada da može ponoviti uspjeh iz 2016. kada je uzeo svoj prvi trijumf na trci kroz Flandriju.

Također, kompletna momčad QuickStepa odigrat će veliku ulogu na utrci. Prošlogodišnji pobjednik Philippe Gilbert, koji je do trijumfa stigao dugim solo napadom, nastupa i ove godine, a pored njega tu su još Niki Terpstra, Zdenek Stybar i Yves Lampaert, koji je u srijedu stigao do pobjede na klasiku Dwars door Vlaanderen.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More