VIDEO: Nibalijevo mučenje na 28% usponu

Iako se vozi tek u rujnu, za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Innsbrucku već sad možemo reći da će biti pravi spektakl, a utrku će posebno začiniti finalni uspon.

Na svojoj Facebook stranici Davide Cassani, izbornik talijanske reprezentacije, objavio je video na kojem se Vincenzo Nibali, Franco Pellizotti, Alesandro De Marchi i bivši profesionalni biciklista Martin Weiss muče na usponu Gramart.

Popularni uspon ima sektor nazvan „pakao“ na kojemu je nagib nevjerojatnih 28%. Međutim, iako se čini da se vozači muče, išli su dosta brzo. Nibalije uzeo KOM na 28% sektoru na Stravi, dok je De Marchi uzeo KOM za cjelokupni uspon.

Nakon odrađenog trening na trasi Svjetskog prvenstva vozači su ostali impresionirani, budući da je ovo najbrdovitija trasa još od Svjetskog prvenstva u Kolumbiji 1995.

„Sektor „pakao“ me podsjeća na uspone iz MTB utrka. Ali, i prije njega tu je 8 kilometara penjanja,“ rekao je Nibali.

„Nakon što su nam organizatori poslali podatke o trasi očekivao sam tešku rutu, ali nakon treninga na stazi izražavam još veće poštovanje. Vjerujem kako će mnogi vozači biti iznenađeni baš kao i ja.“ 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More