Počinje s izgradnjom biciklistička staza Beograd – Novi Sad

U Srbiji se počelo s realizacijom izgradnje biciklističke staze između Novog Sada i Beograda koji su međusobno udaljeni 80-tak kilometara.

Tamošnji mediji objavili su kako se bi se ove godine trebao objaviti natječaj za izradu tehničke dokumentacije zašto je izdvojeno 250000 eura.

 Inače, odluka da se pristupi planiranju izgradnje staze na relaciji Novi Sad-Beograd donijeta je na zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Vojvodine u listopadu prošle godine.

Biciklistička zajednica u Novom Sadu poručuje da je izgradnja ovakve prometnice značajna, te da donosi korist brojnim građanima.

Novi Sad se nalazi na dobroj lokaciji, s obzirom na to da Eurovelo ruta 6 prolazi kroz Novi Sad, ide uz Dunav do Beograda, dok je u blizini i Eurovelo ruta 11, koja također prolazi kroz prijestolnicu Srbije i nastavlja južnije.

Kako je tek u planu izrada tehničke dokumentacije za izgradnju ove staze, nije poznato kada bi izgradnja zaista mogla da počne.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More