Tom Dumoulin: Najgora solucija bi bila suspendirati Froomea nakon starta Gira

Branitelj naslova Giro d'Italia Tom Dumoulin nada se da će dugotrajni slučaj salbutamola biti riješen prije nego što se u svibnju nađe na startnoj liniji s Chrisom Froomeom.

Dumoulin kaže da bi to bilo "najgore moguće rješenje" ako Chris Froome započne izdanje ovogodišnjeg Gira, a potom dobije suspenziju.

Nizozemac je osvojio prošlogodišnje izdanje Gira, ispred Nairo Quintana (Movistar) i Vincenza Nibalija (Bahrein-Merida), a ovogodišnju sezonu starta u srijedu, na Abu Dhabi Touru.

Froomeov slučaj će se idućih tjedana uputiti na tribunal UTI-a za borbu protiv dopinga, a ako se protiv njega utvrdi krivnja, mogao bi biti suspendiran. Međutim, ta odluka može potrajati, kao u slučajevim Alberta Contadora i Diego Ulissija. Do tada Froome je slobodan, i može se natjecati.

"Mislim da puno vozača nema drukčije mišljenje od moga, i mislim da se slažu da nije dobro za biciklizam da ovaj slučaj traje i da nema rješenja", nastavio je Dumoulin. Svi žele jasnu odluku. Mislim da Froome želi isto. Svi to žele. Javnost to traži. " dodao je.

Froome je prošlog tjedna počeo svoju sezonu u Španjolskoj na utrci Ruta del Sol, gdje je zauzeo 10. mjesto u ukupnom poretku i rekao: "Naporno radimo kako bi pokušali riješiti moj slučaj. Nitko ne želi ovo riješiti brže nego ja. " Dodao je.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More