Tour of Alps: Lopez pobjednik 2. etape

Miguel Angel Lopez (Astana) stigao je do pobjede na vrhu Alpe di Pampeago na drugoj etapi utrke Tour of Alps. Drugo mjesto pripalo je Thibautu Pinotu (Groupama FDJ), dok je treće mjesto zauzeo Ivan Sosa (Androni Gioccatoli-Sidermec), koji je ujedno i novi lider u generalnom poretku.

Lopez je pokazao najveću snagu u elitnoj grupi koja se formirala unutar posljednjeg kilometra, posebice unutar zadnjih 100 metara kada je nevjerojatno ubrzao ostaviši iza sebe Pinota i Sosu bez šansi.

Chris Froome (Team Sky), koji se utrkuje unatoč aktivnom slučaju salbutamol, prvi je napao u završnici etape. Iako se na početku uspona mučio, Britanac je uspio pronaći svoj ritam te je na koncu završio na četvrtoj poziciji, 4 sekunde iza Sose, dok je Domenico Pozzovivo (Bahrain Merida) kompletirao TOP 5 plasman.

Među favoritima za nadolazeći Giro d'Italia, ponajviše se mučio Fabio Aru (UAE Team Emirates). Talijanski prvak nakupio je čak 34 sekunde zaostatka untar posljednjih nekoliko kilometara i zauzeo 10. mjesto na etapi. Prema ovosezonskim rezultatima čini se kako će pobjedničko postolje na Giru za Arua ostati samo san što se tiče ovogodišnjeg izdanja.

Lopez je današnji trijumf posvetio Micheleu Scarponiju, koji je svoju posljednju pobjedu u karijeri ostvario upravo ovdje prije godinu dana.

„Podigao sam ruke u zrak u čast Scarpe, velikog šampiona i posebnog čovjeka koji nam puno nedostaje. Uvijek će biti u našim srcima“, rekao je Lopez koji će biti kapetan Astane na talijanskom Grand Touru. „Nakon odlično odrađenih priprema, imao sam dobar osjećaj danas. Moji suvozači su obavili odličan posao i nisam ih smio razočarati u završnici.“

Trećeplasirani na današnoj etapi, Sosa, ugrabio je dovoljno vremena kako bi preuzeo lidersku majicu. Trenutno vodi sa šest sekundi ispred Pinota i Lopeza, dok Froome za Kolumbijcem kasni 16 sekundi.

Rezultati 2. etape:

 1. Miguel Angel Lopez, Astana Pro Team
 2. Thibaut Pinot, Groupama FDJ
 3. Ivan Sosa, Androni Giocattoli-Sidermec
 4. Chris Froome, Team Sky
 5. Domenico Pozzovivo, Bahrain Merida
 6. Giulio Ciccone, Bardiani CSF
 7. Jan Hirt, Astana Pro Team
 8. Ben O'Connor, Dimension Data
 9. Ben Hermans, Israel Cycling Academy
 10. Fabio Aru, UAE Team Emirates

Generalni poredak:

 1. Ivan Sosa, Androni Giocattoli-Sidermec
 2. Thibaut Pinot, Groupama FDJ  
 3. Miguel Angel Lopez, Astana Pro Team
 4. Chris Froome, Team Sky
 5. Domenico Pozzovivo, Bahrain Merida
 6. Giulio Ciccone, Bardiani CSF
 7. Jan Hirt, Astana Pro Team
 8. Ben Hermans, Israel Cycling Academy
 9. Fabio Aru, UAE Team Emirates
 10. Pello Bilbao, Astana Pro Team

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More