Tour of Slovenia: Groenewegen bilježi drugu pobjedu u Rogaškoj Slatini

Foto: Sportida
Foto: Sportida

Dylan Groenewegen (Team BikeExchange-Jayco) pobijedio je u sprintu u Rogaškoj Slatini, a istu pobjedu ostvario je i 2018 godine.

Najbolji Slovenac na utrci bio je Matevž Govekar, svjež "kolač" u ekipi Bahrain-Victorious.
 


Uzbuđujuće utrke nastavljaju se na 28. izdanju Tour of Slovenia. Etapa od Ptuja do Rogaške Slatine vožena je kako se i pretpostavljalo, s malim odmakom u prvom poluvremenu i sprinterskim ciljem na kraju. Peloton je pred kraj razbijen u dva dijela, u manjoj vodećoj skupini bili su svi vrhunski sprinteri na utrci, osim Tima Merliera (Alpecin-Fenix) koji je otpao na zadnjim usponima.

S jednim kilometrom do cilja, utrka je još uvijek bila otvorena. Matej Mohorič napravio je snažan potez i napravio vodstvo za svog novog timskog kolegu Matevža Govekara (obojica Bahrain-Victorious), zatim je Luka Mezgec krenuo u naplatu za Dylana Groenewegena (oba BikeExchange-Jayco). No njihov se vlak raspao i etapa je opet otvorena za sve situacije. Odjednom se Groenewegen pojavio niotkuda i odnio solidnu pobjedu, koji je već ranije pobijedio u Rogaškoj Slatini 2018. godine.
 


Dylan Groenewegen: "Preživio sam uspone u posljednjem dijelu etape zahvaljujući svojim timskim kolegama. Savršeno smo tempirali cilj, ali u zadnjem zavoju me Bahrein zatvorio i nisam mogao pratiti Luku u tom kutu. Morali smo čekati i opet povući potez. Krenuli smo s lijeve i desne strane, nije bilo savršeno, ali Luka je napravio jako pametan potez i napravio malo prostora za mene da pratim ostale vozače. Dobro je iz organizacije što smo odradili jedan krug prije, pa smo vidjeli kako i gdje završava cilj. Zaista je lijepo kad znaš što dolazi. Bila je to teška etapa, ali zahvaljujući mojim timskim kolegama pobijedili smo i jako sam sretan zbog ove pobjede.”
 


Luka Mezgec je doista mnogo zaslužan za uspjeh svoje ekipe: "Bilo je prilično kaotično, unatoč maloj grupi. Nije bilo idealno, mislio sam da ćemo ovo ljepše odraditi. Izgubili smo Dylana u kružnom toku, oko 800m prije cilja. Bilo je teško kontrolirati brzinu jer je Dylan bio nekoliko mjesta iza mene. Morali smo se malo povući i drugi su nas zaobišli. I ja sam bio malo blokiran, ali Dylan je nekako pronašao put i dokazao da je najbrži. Danas smo dobili ono po što smo došli."

Matevž Govekar bio je 9., najbolji Slovenac na današnjoj utrci.
 


Rafal Majka (UAE Team Emirates) prešao je crtu u vremenu pobjednika i zadržao zeleni dres.

Treća etapa bit će vrlo zanimljiva, sa startom u Žalcu i ciljem na kratkom, ali strmom usponu do Starog dvorca Celje.

Kompletne rezultate sa 3.etape Tour of Slovenia možete pogledati OVDJE
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More