Treća pobjeda Cavendisha i mirna etapa

Nakon prvog dana odmora u Tignesu, peloton je nastavio s utrkom. Bila je to čudna etapa. Ni ravna ni brdska.

Čekajući dolazak na Mont Ventoux, 190 kilometara dužine s prolaskom 4. kategorije i prilično nepredvidljivim ravnicama cijelo vrijeme s predvidivim sprint ciljem u Valenceu.
 


Također u drugu fazu ovogodišnjeg Tour de Francea ulazimo s gotovo svime odlučenim. Budimo iskreni, prvi je tjedan bio spektakularan, ali danas se sve čini prilično jasno. Iako u biciklizmu, od ranije već znamo da se svašta može dogoditi, tako da svejedno morat ćemo pričekati i vidjeti kako će proći ovi dani koji pogoduju brdskim vozačima.
 


Prilično je sumnjivo da itko može pobijediti Tadeja Pogačara, a Slovencu ne treba puno više od toga da bi osvojio svoj drugi Tour, pa pretpostavljamo da će uzbuđenje dolaziti sa drugim situacijama, budući da je ta poprilično jasna. U stvari, organizatori Toura podijelili su razornu statistiku: svaki put kad je Pogačar uzeo liderski dres u etapnoj utrci, on je i pobijedio. I to je uvijek činio, i kao junior, i kao amater, i kao profesionalac. Kako nitko nije vidio da ovo dolazi?
 


Danas su se neki vozači vratili s puno entuzijazma. U prvom kilometru Van der Sande i Houle napadaju i brzo uzimaju prednost veću od 5 minuta. Međutim, prednost se postupno smanjivala, posebno kada je BikeExchange preuzeo vodstvo i povećao tempo. Razmak se smanjio na minutu i pol. Tada su na red došli UAE, a vrijeme je i dalje padalo: bijeg je već zaostajao samo minutu.
 


Tempo je danas padao za razliku od ludog i spektakularnog prvog tjedna. U prosjeku se zadržao na 43km/h. No ono što nije izostalo su padovi: Richie Porte i Geraint Thomas doživjeli su pad zajedno s nekoliko žutih Jumbo vozača. Svi su brzo ustali, iako je Porte bio vidno ozlijeđen. Bilo mu je najgore, nema sumnje.
 


Ispred su Houle i Van der Sande imali samo 30 sekundi prednosti. Peloton ih je mogao vidjeti na nekim širokim, otvorenim dionicama, a ostalo je još 50 kilometara do cilja. Bike Exchango i Deceuninck bili su zaduženi za dovršavanje posla. Uhvatili su Houlea zahvaljujući stražnjem vjetru koji je puhao brzinom većem od 25 kilometara na sat i koji je bio stalan potisak koji koristi masi. Dakle, ostalo je još 30 kilometara, svi su se ponovno okupili, čak i prvih nekoliko vozača izvan pelotona, da bi peloton usporio čim je Houle uhvaćen. Situacija se smirila.
 


U tom je trenutku Deceuninck malo izgubio glavu. Alaphilippe je poveo sa brzinom većom od 70 km/h pokušavajući filtrirati peloton. Što je više filtriranja, to je više mogućnosti za njegove sprintere. Colbrelli to može potvrditi: pukla mu je guma i imao je sreću da se peloton malo smirio da bi se ponovno okupio.
 


Na poljima lavande Deceuninck se pregrupirao i vratio vožnji do 70km/h. Čini se da je Cavendish izvještavao kako se osjeća i, ovisno o tome, njegov je tim pripremio utrku na ovaj ili onaj način. To je uzrokovalo veliku pauzu u pelotonu. Već su bili u Valenceu, a vjetar je još uvijek puhao odostraga, pa je utrka i dalje išla brzo. Preostalo je još 10 kilometara, skretanje udesno i promjena vjetra koji je puhao bočno. Čak je i Pogačar bio u pomaločudnoj situaciji. 10 sekundi razlike između dviju skupina koje unose malo uzbuđenja na ovoj utrci.
 


Kako je utrka odmicala, pet kilometara do cilja, stražnja skupina nije bila u stanju suprotstaviti se situaciji. Svi smo se pripremali da vidimo borbu za pobjedu u prvoj skupini. I u njoj je glavni favorit bio Cavendish. Zapravo, Deceuninck nije prestao vući, a ostatak sprintera zalijepio se za Cavendishov kotač. Svi su znali da je Britanac imao najbolje šanse u borbi za etapu koja se završavala u Valenceu.
 


I pobijedio je. Deceuninckov posao bio je brutalan: ostavili su ga 50 metara od cilja i taj zadnji lijevi kut nije dopuštao puno više. Cavendish radi ogroman napredak na Tour de France. Blažen je bio čas kad je odlučio da se neće povući.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More