Tadej Pogačar s velikim stilom zapečatio naslov Pariz-Nice

Tadej Pogačar pokazao nam je kako je “napad najbolji oblik obrane” kada je razornim kasnim napadom pomeo svoje suparnike i izborio pobjedu na 81. izdanju Paris-Nice pobjedom u posljednjoj etapi.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) zapečatio je naslov Pariz-Nice u velikom stilu, napadom na Col d’Eze i solo spuštanjem u Nicu kako bi osvojio treću etapnu pobjedu koja ide uz njegovu žutu majicu.

Veliko finale ‘Utrke do sunca’ ponovno je odvelo vozače u brda iza Nice koja su u posljednjim izdanjima izazvala toliko drame na posljednjem dahu, no Pogačar je dominantnom igrom izbacio svaku napetost iz jednadžbe.

Peloton se razdvojio tijekom ranih uspona, ali Pogačarevi ljudi iz UAE Team Emirates ubrzo su preuzeli vožnju, a Slovenac je potom preuzeo stvari u svoje ruke na završnom usponu Col d’Èze.

Biciklist ekipe UAE Team Emirates imao je potpunu kontrolu na brdima iznad Nice, izvodeći zadivljujući napad na posljednjem usponu. Kad je već stigao na Promenade des Anglais, koji je vodio prema cilju, mogao je započeti sa slavljem svoje pobjede.

Francuz David Gaudu iz Groupama-FDJ – krenuo je loviti Pogačara, ali je na kraju odustao – završio je drugi u ukupnom poretku, sa 53 sekunde zaostatka, a treći je bio Tour de France prvak Jonas Vingegaard iz Jumbo-Visme.

Pogačarov trijumf gotovo je osiguran u subotu kada je osvojio sedmu etapu na Col de la Couillole, najvišem vrhu utrke, čime je povećao svoje ukupno vodstvo na 12 sekundi.

Uvijek osjećam da sam dobar u prvim utrkama,” rekao je Pogačar. “Uvijek mi je bio san osvojiti Pariz-Nice utrku, a sada živim svoj san. Činjenica da sam to učinio je nevjerojatna“.

Kažu da je napad najbolja obrana. Stvarno poznajem ove ceste. Ovdje sam dosta trenirao. Znao sam točno kakve su mi noge na posljednjem usponu i koliko snage mogu potrošiti da dođem do vrha.”

Slovenac je također ponio žutu, zelenu i bijelu boju majicu, dok je točkasta pripala Jonasu Gregaardu iz Uno X-a.

Danas sam imao dobru matematiku, odlično sam sve izračunao!” rekao je Pogačar. “Ako ne osvojim više ništa do kraja sezone, stvari neće biti loše pa mogu biti opušteniji.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More