Tučnjava na Svjetskom prvenstvu u ciklokrosu

Dok je Sanne Cant slavila svoj drugi uzastopni naslov svjetske prvakinje u ciklokrosu, ostali povezani s njom i njezinim timom, prema izvještaju nieuwsblad.be, završili su u razmjeni udaraca s redarima koji su osiguravali utrku.

Prema navodima belgijskih medija, Cantin brat Kevin i njen mehaničar Dieter Clerx htjeli su joj se pridružiti na podiju i čestitati pobjedu, ali su ih snage osiguranja „brutalno zaustavile“ jer nisu imali odgovarajuće propusnice i akreditacije.

„Bio sam na putu prema pobjedničkom podiju s akreditacijom i pričao s predsjednikom Tomom Van Dammeom kada sam vidio strahovite prizore iza sebe,“ rekao je Philip RoodHooft. „Moj brat Christoph bio je oštro napadnut, a kada sam se umješao tenzije su dodatno narasle. Situacija je bila vrlo agresivna, nikad nisam doživio nešto slično. Kevin i Dieter nisu bili odvedeni, nego su ih redari doslovno vukli po zemlji. Čak i trener reprezentacije Sven Vanthourenhout i Peter Van den Abeele iz UCI-ja nisu imali dobar tretman.“

„Razbijena mi je usna i imam modricu na oku. Odmah sam podnio tužbu policiji.“

Roodhooft i njegova supruga odvedeni su u policijsku postaju, gdje i im se policija ispričala i najavila skoro rješenje slučaja.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More