Direktor Gira: “Moramo znati može li se Froome natjecati, ili je suspendiran”

Direktor utrke Giro d'Italia poziva UCI da suspendira Froomea prije Gira, ili da dopusti zadržavanje svih rezultata bez retroaktivne zabrane.

Organizatori Giro d'Italia pozvali su UCI da poduzme korake kako bi osigurali da Chrisu Froomeu dopusti start utrke 4. svibnja, ako se zajamči da će njegovi rezultati ostati i nakon njegovog nepovoljnog analitičkog nalaza na salbutamol.

 

Govoreći na predstavljanju  2018. izdanja Strade Bianche u Sieni, direktor Giro d'Italia Mauro Vengi rekao je da je željan UCI-u pronaći rješenje koje bi značilo da ne bi bilo ponavljanja onoga što se dogodilo kod Alberta Contadora u 2011. godini.

 

"Na slučaju Froome čekamo sljedeće korake UCI-a, osobito aplikaciju koju je uputio Team Sky".

"Kao organizatori Giro d'Italija ne želimo se uplitati u ovaj slučaj, ali želimo potvrdu UCI-a koja će omogućiti Froomeu da bude na startu sljedećeg Giro d'Italia.

"Morati će nam reći hoće li vozač moći startati, ili je suspendiran. Nećemo prihvatiti ponavljanje slučaja Contador, i retroaktivnu zabranu. " dodao je. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More