U nedelju starta Hercegovina Classic?

Koliko god lijepo zvučalo i mi željeli da je tako, nažalost ovog puta ne možemo potvrditi informaciju iz naslova.

Nedelja, 17.3. rezervirana je za trening vožnju cetovnih biciklista koji će obići nekadašnju staze ove utrke utrke, a vožnja se organizira pod jednako privlačnim imenom – "Upoznaj Hercegovinu". Napomenimo, utrka Hercegovina Classic doživjela je svoja dva izdanja u 2014. i 2015. godini, a prve godine utrku je otvorio i odvozio i sam Francuski veleposlanik Roland Gilles.
 


"Ideja "Upoznaj Hercegovinu" zamišljena je kao okupljanje nas par lokalnih biciklista koji smo željeli da ponovo obiđemo stazu kojom se kretala nekadašnja utrka, kao i domaćinstva koja se nalaze uz dionicu kojom se vozila utrka. No, ta ideja je završila na društvenim mrežama, brojni mediji su podržali događaj i danas imamo doista velik broj zainteresiranih. Nismo to doista očekivali, ali nikog nećemo odbiti, to su naši dragi gosti i mi ćemo se potruditi da se osjećaju kao kod kuće", ističu organizatori.
 


Utrka "Hercegovina Classic" vozila su u dužini od 164km, a vozače je vodila kroz gotovo sva veća mjesta i gradove u Hercegovini. Tako u sudionici ove utrke posjetili Široki brijeg, Posušje, Ljubuški, Čapljinu, Stolac i ponovo završili u Mostaru.
 


"U nedelju ponovo vozimo ovom dionicom i obilazimo sva ova mjesta, a kako bi vožnju prilagodili svim sudionicima podjeliti ćemo se u dvije grupe. Ona "Sporija" će na dva mjesta imati opcije kraćenja tako da bi njihova vožnja bila u ukupnoj dužini od 119km, dok će oni "Brži" biciklisti voziti kompletnu dionicu od 164km", dodali su organizatori.
 


I dok se u cijelom svijetu voze Proljetni klasici, a najbliži primjer je Istra u kojoj se u ovom trenutku održava utrka "Istarsko Proljeće", hercegovački biciklisti ne odustaju od namjere da nešto tako organiziraju i u svom kraju.

"U ovim trenucima u Istri gostuje više stotina biciklista zajedno sa kompletnim svojim osobljem, koji noće i hrane se u Istri, što je doista velika financijska dobit za taj kraj. Mi imamo sve uvjete i zemljopisne i vremenske da tako nešto napravimo, a imamo i iskusne ljude koji mogu iznijeti na svjetlo dana ovaj projekat. Ono što trebamo je pomoć od lokalnih vlasti, jer bez zajedničkih napora i ulaganja teško da će ovako velik projekat zaživjeti i održati se živim", dodali su organizatori.

Polazak na vožnju "Upoznaj Hercegovinu" planiran je u 10:00h sa Trga Hrvatskih velikana (Rondo). 
 


Sponzori događaja su: OzApartments; Trgovine CikloCentar; Voda LEDAAgrotourism Marica GajJ. U. Radimlja-Stolac

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More