Državno prvenstvo u biciklizmu se vraća u Sarajevo

Obzirom na ekspanziju biciklizma kao vida prijevoza, rekreacije ali i sporta, udruženje Giro di Sarajevo je odlučilo prihvatiti organizaciju Državnog prvenstva BiH u cestovnom biciklizmu, disciplina hronometar i tako vratiti ovo elitno takmičenje u glavni grad Bosne i Hercegovine nakon više od 30 godina.

Prvenstvo se organizuje u saradnji sa Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine, a do sada su svoje prisustvo prijavili svi vodeći biciklistički klubovi iz cijele države, poput tuzlanskih Zmaja od Bosne i Jedinstva, BK-a Bihać, BK-a Mostar, BSK-a iz Banje Luke i drugih. Očekuje se učešće više od 60 takmičara koji će, u ovisnosti od starosne i jakosne kategorije kojoj pripadaju, voziti razdaljine od 10 do 40 km.
 


Takmičenje će biti održano 23. Juna 2018. (subota) na A transferzali u naselju Dobrinja, koja će od 10.00 sati do 16.00 sati biti u potpunosti obustavljena za saobraćaj motornih vozila i molimo vas da ovu informaciju u cjelosti prenesete vašim čitaocima/slušaocima/gledaocima.

Izuzetak će biti prilaz iz ulice Branislava Nušića iz naselja Dobrinja, iz koje će biti obezbijeđen ograničen protok saobraćaja do benzinske stanice i nazad, uz naizmjenično propuštanje vozila. Pješačke i biciklističke staze će biti slobodne za saobraćaj i događaj je otvoren za publiku.

Giro di Sarajevo poziva sve zainteresovane da podrže najbolje bicikliste Bosne i Hercegovine u nastojanju da osvoje titulu prvaka države, uz fer i korektno praćenje takmičenja. Molimo i sve vozače motornih vozila za susretljivost i strpljenje tokom održavanja takmičenja – obećavamo da ćemo saobraćajnicu otvoriti i prije roka ukoliko se takmičenje ranije privede kraju.

DODATNE OBAVIJESTI: 

Saobraćajnica se zbog priprema zatvara u 10.00 sati
Start takmičenja tačno u 11.00 sati
Dodjela medalja u 15.00 sati
Izjave organizatora moguće tokom cijelog takmičenja 

Više informacija o trci Državnog Prvenstva Kronometar možete dobiti OVDJE
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More