Novi sustav u automobilima za spas biciklista

Vožnja u gradu nerijetko je puna prepreka i brige o tome hoće li se vrata automobila kraj kojeg prolazite otvoriti i oboriti vas. No, riješenje donose Hyundai i Audi otkrivajući novu tehnologiju koja bi mogla spriječiti da se to opet dogodi.

Novi Audi A8 će imati ugrađen sustav koji će dolaziti pod imenom "Exit Warning System" i koji će Vas upozoravati prilikom izlaska iz vozila, na način da će bljeskati svjetlo za upozorenje u slučaju da se bilo što približava iza, sve do fizičkog zaključavanja vrata kako bi se spriječila nezgoda.
 


Novi SUV Hyundai Santa Fe imat će sličan sustav, koji se naziva Security Exit Assist. Ovaj sustav također koristi radar koji otkriva potencijalnu opasnost i upozorava putnike ili zaključava vrata ako prolazi biciklista.

Očito je, da ćemo ovu tehnologiju imati samo na ograničenom broju automobila trenutno, ali nemamo razloga sumnjati da će se tehnologija razvijati i ugrađivati u sve veći broj vozila, što će nas u konačnici držati sigurnijima na cestama.

[iframe allowfullscreen=”” frameborder=”0″ src=”https://www.youtube.com/embed/hUHZakx8qGQ” ]

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More