Unatoč buri brdski biciklisti osvojili Cres: “Samo je duh nepobjediv!“

Nakon creske etape brdski se biciklisti pripremaju za sutrašnju završnicu na Lošinju. U nekoliko kategorija pobjednici su izgledni, no oni u muškoj kategoriji bit će neizvjesni do samog kraja

Osor, 12. travnja 2019. – Brdski biciklisti na kvarnerskim se otocima nastavljaju boriti s nepovoljnim vremenskim uvjetima i surovom prirodom. Cresku su etapu utrke Mitas 4 Islands uspjeli završiti samo najsnažniji i najuporniji timovi. Bura je usporila trajekt kojim su biciklisti i logistika stizali u Merag što je svima stvorilo dodatan pritisak pred sam start.
 


U muci se poznaju junaci! Narodna je to poslovica koju su na stazi potvrđivali brdski biciklisti. Jaka bura dodatno im je otežavala vožnju kvrgavim uzbrdicama, uskim pastirskim stazama i kozjim putovima.

Samo je duh nepobjediv! Sudionicima naše utrke skidam kapu dolje kako su se borili s današnjim nedaćama! Uz grube podloge, tu su bili i jak vjetar te mnogima razne poteškoće s biciklima“, kazao je direktor utrke Igor Lončarić Rulj.
 


Na cilj u Osoru prvi je u muškoj kategoriji stigao Vitalo Future Cycling iz Češke koji je bio najbrži i u prvoj etapi utrke. To znači da ih na posljednjoj etapi utrke, onoj na Lošinju, očekuje napeti sraz sa sunarodnjacima – timom Mitas CZE 1. Za petama im je još nekoliko timova.

U ženskoj kategoriji pobjede nastavlja nizati tim Focus Rapiro Racing – KMC koji čine Njemica Cemile Trommer i Nizozemka Karen Brouwer.
 


Utrka je prilično izazovna. Tehnički je zahtjevno, mnogo je oštrih uspona, ozbiljnog i zahtjevnog terena, ali organizacija i uvjeti su odlični tako da mogu reći da zaslužuju čistu desetku. Uživamo biciklirajući otocima, ali uživamo i u druženjima s vašim ljudima koji su vrlo simpatični i otvoreni. Treniramo u svojim klubovima već više od deset godina, a u kategoriji brdskog biciklizma oko pet. Brdski biciklizam sve je popularniji, pogotovo među biciklisticama. Mislimo da nema prepreka da se žene bave tim sportom i uživaju jednako koliko i muškarci“, kazale su Cemile Trommer i Karen Brouwer.
 


Jednak uspjeh njihovom, ali u kategoriji Master bilježi tim Orbea Factory Team u kojem su Tomi Misser i Daniel Ruano iz Španjolske.

Ove su trase pravi brdski biciklizam i to je ono što volim! Prvi smo puta u Hrvatskoj no oduševljeni smo, pa se nadamo da će iduće godine na ovu utrku doći više ljudi iz Španjolske i Južne Amerike. S ovom utrkom brdskog biciklizma mogu usporediti neke iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade”, kazao je Tomi Misser.
 


Utrka ima dobre vijesti i za domaće navijače. Naime, i treću etapu utrke u miješanoj je kategoriji osvojio hrvatski tim Keindl Sport u kojem su Pavao Roset i Andrea Kiršić. Roset u utrci sudjeluje već peti put, a zajedno na njoj nastupaju treći put.

Na današnjoj ruti najteži su nam bili otvoreni makadami. Puhao je snažan vjetar, a mi smo oboje vrlo lagani, pa nam usponi idu odlično no vjetrometine u ravnici ne idu nam u prilog. Uspjeli smo zadržati prednost koju smo dobili na uzbrdicama i tako smo pobijedili. Pred nama je lošinjska trasa koja je kraća, ali jako zahtjevna“, kazali su Pavao Roset i Andrea Kiršić te dodali da u brdskom biciklizmu veliku ulogu imaju taktika i poznavanje konkurencije.
 

 


Pobjednici creske etape u kategoriji Grand Master je slovensko-njemački tim Keindl Sport – Bike & Ski. Sa Cresa su biciklisti otišli na Lošinj gdje ih sutra očekuje posljednja etapa u koju će morati uložiti svaki preostali atom snage.

Proglašenje pobjednika utrke Mitas 4 Islands održat će se sutra (u subotu, 13. travnja) u središtu Malog Lošinja.

Uz organizatore pobjednicima će među prvima čestitati Dubravko Šimenc, voditelj Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More