Luthi se pridružuje Krossu uz Wloszczowsku na Cape Epic 2019.

Ariane Lüthi pridružila se Kross Racing timu za 2019. sezonu na neukroćenoj afričkoj utrci Absa Cape Epic, a njena partnerica će biti dva puta Srebrna osvajačica Olimpijskih igara 2010. XCO i 2003. XCM svjetska prvakinja, Maja Wloszczowska. Njih dvije kao par voziti prema pobjedi za Kross-Spur Racing tim.

Luthijevi slovi za jednu od vodećih ženskih natjecatelja u svijetu na maratonskim utrkama. Sa osam nastupa na Absa Cape Epic utrkama – i pet osvojenih naslova, ne postoji nitko s više iskustva kako bi vodio Wloszczowsku kroz svoj prvi pokušaj na ovoj utrci. Nije da će bivša Poljska Svjetska prvakinja trebati mnogo vodstva, al prvi nastup uvijek sa sobom nosi određene treme. Uostalom, Maja je završila na trećem mjestu na XCM Svjetskom prvenstvu 2018. godine, te drugom na XCM Europskom prvenstvu iste godine. Ne zaboravimo da je 2003 godine kao dvadesetogodišnjakinja osvojila titulu na svjetskom maratonu u Luganu, Švicarska.
 


Kako će ovaj još netestirani tim proći na Absa Cape Epic utrci, ostaje nam da vidimo. I Luthi i Wloszczowska iznimno su jako pozitivne dok ulaze u novo partnerstvo. "Pa, kad sam vidjela da Jolanda Neff napušta tim, poslušala sam svoj unutarnji glas i upitala Maju (Wloszczowsku) hoće li sa mnom ići na Absa Cape Epic", objasnila je Luthi. "Maja je vrlo pozitivno reagirala na moju poruku i to je bio trenutak kad se kotač počeo okretati. Nevjerojatno sam počašćena što se utrkujem s tako uspješnom vozačicom, kao što je Maja, i naravno, što imam podršku tima svjetske klase "Kross Racing" na ovoj zahtjevnoj utrci.

Par se, unatoč tome što su se tijekom godina nekoliko puta međusobno natjecali, sada po prvi put i susreo. "Upoznala sam Maju i KROSS tim tijekom trening kampa u Španjolskoj. Sada sam u stanju pravilno izreći Majino prezime, ali inače moj Poljski se nije mnogo poboljšao, nažalost. Menadžer tima, Kornel Osicki, omogućio mi je da se osjećam ugodno u novom timu. Već mi se sviđa njegov smisao za humor" – dodala je Švicarska XCM prvakinja.
 

 


Za Wloszczowsku Absa Cape Epic je prestižni događaj i imati iskusnog suvozača uz sebe na startu bio je ključ njezine odluke da debitira u utrci. "To je utrka koju trebate napraviti barem jednom u životu", izjavila je Wloszczowska. Na prošlogodišnjem Absa Cape Epic izdanju, ova utrka postala je nešto poput "Tour de France" za cestovni biciklizam ili IRONMAN za triatlonce u mojim očima. Ako je pobijediš, ti si heroj. Zapravo … kad je završiš, postaješ heroj" – nasmiješila se.

"Naravno da sam čula i da je to najteža utrka koju možete voziti. Ali o tome pokušavam ne misliti”, nasmijala se Poljski XCO prvakinja. Potom je dodala: “Volim izazove, zato sam odlučila okušati se i u ovom; pogotovo kad sam dobila priliku da vozim zajedno s trostrukim pobjednikom, Ariane Lüthi. Vjerujem da zahvaljujući njoj mogu izbjeći mnoge početničke pogreške. Najveći izazov je natjecati se kroz osam dana, bez zdravstvenih problema i da se ne dobijem najbolji kvar između etapa. Iskustvo Ariane (Lüthi) bit će neprocjenjivo. Također je smatram najboljim partnerom kada gledam na tempo vožnje. Prošle smo godine smo se natjecale jedna protiv druge na Svjetskim i Europskim Maraton prvenstvima. Na obje sam utrke bila malo ispred Ariane. Nadam se da ću joj moći puno pomoći u prvom dijelu utrke i onda mi ona može pomoći da preživim ostatak utrke. Ali naravno, nije samo preživljavanje ono što želimo … "
 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More