Unior Downhill Cup 2018: Završna utrka pripala Sehnalu i Horvatu, ukupna pobjada za Berginca i Primozica

Unior Downhill Cup 2018. završio je sa velikom i međunarodnom utrkom koja se održala u Mariboru – a mjesto održavanja bio je biciklistički park Pohorje koji se također kandidirao za utrku UCI Svjetskog kupa u 2019 godini!

Češki vozač Stanislav Sehnal (Kellys Factory Team) i Slovenka Špela Horvat (BeFly World Team) pobjednici su utrke DH Visit Pohorje, dok su Slovenci Luka Berginc (Blackthorn) i Katarina Primožič (BATT Team) ukupni pobjednici kupa.
 


Češki prvak Sehnal završio je posljednju utrku s vremenom od 3:26,48 što je 86 stotinki brže od drugoplasiranog slovenskog prvaka Miran Vauh (Blackthorn). Poljski prvak Slawomir Lukasik (Hiag Data NS Bikes) završio je kao treći samo .02 iza Vauha. Slovački prvak Adam Rojček (CTM Racing Team) slijedi na 4. mjestu (da upravo tako, Nacionalni prvak na 4. mjestu) i još jedan Slovenac se dobro plasirao, a to je Tomaž Oražem (BATT Team) na 5. mjestu.
 


Luka Berginc osvojio je drugo mjesto u polufinalnom natjecanju i skupio dovoljno bodova kako bi si mogao dozvoliti pad, te je sa 36. mjestom u njegovom konačnom krugu još uvijek bio u mogućnosti da osvoji ukupnu pobjedu.
 


U ženskoj utrci Horvat je  8,77 bila brža od Primožičke na drugom mjestu, a na treće mjesto se plasirala mlada juniorka Naja Stipanič (Blackthorn).

U muškoj UCI kategoriji Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team) završio je kao najjači Junior na 11. mjestu i tako potvrdio svoju ukupnu pobjedu. Mađar Marcell Ferenczi (Hypno Racing Team) završio je na drugom mjestu i Noa Radolović (BK TNT Pazin) na trećem mjestu.

"Napravio sam dvije pogreške u mojoj finalnoj vožnji. No, ja sam jako sretan što sam pobijedio", rekao je Sehnal koji je ove godine osvojio iXS Europski kup u Špičaku i završio na 32. mjestu u utrci Svjetskog kupa La Bresse, pa kaže da je ovo do sada njegova najbolja sezona. Također, ovdje sam kako bih trenirao na stazi na kojoj će se vjerovatno održati utrka Svjetskog kupa sljedeće godine", dodao je Sehnal.

Vauh je bio zadovoljan svojom konačnom vožnjom i najavio važnu odluku: "Na početku sam samo mislio na Moniku, ova utrka je bila za nju, za brzo ozdravljenje i za volju za nastavkom. Imao sam dugu sezonu, mislim 17 utrka. Rad, trening i odmaranje ne idu zajedno. Moguće je da je ovo moja posljednja utrka. Ali ako Maribor bude domaćin Svjetskog prvenstva 2019. godine i budem u mogućnosti da treniram tijekom zime, onda ću razmotriti još jednom ovu odluku".
 


U ostalim kategorijama

Marko Niemiz (Sinter Brakes Team) osvojio je još jednu utrku u U17 kategoriji ispred klubskog kolege Žan Pirš, treći je hrvatski vozač Robert Kišak (KK Jastrebarsko – WD40 Bike). Niemiz je ovom pobjedom obranio svoje mjesto na vrhu serije kupa.

No, došlo je do promjene u vodstvu u kategoriji dječaka U15, gdje je Črtomir Svetec (ŠD Supersnurf) završio ispred vođe Tomo Joksimović Terpin (Sinter Brakes Team) u obje utrke kako bi osvojio ukupni naslov. Austrijski vozač Nikolas Kolle (Giant Stattegg) osvojio je utrku ispred Sveteca i njegovog klubskog kolege Maj Kuhar.

Philipp Podbrecnik i Alexander Pall su pobjednici u Master i Hobby kategoriji, dok je Urban Napotnik (KD Lignit) osvojio kategoriju amatera.

Ukupni pobjednici Unior Downhill kupa biti će proglašeni na MTB biciklističkom događaju koji će se održati kasnije ove godine, no točno vrijeme i mjesto još nisu poznati.

DH Visit Pohorje – Ukupni Rezultatihttps://www.uniordownhillcup.com/wp-content/uploads/2018/09/180916_DHPohorje_results_final.pdf

Semi-final Resultshttps://www.uniordownhillcup.com/wp-content/uploads/2018/09/180916_DHPohorje_results_semifinal.pdf

Fotografije: Klemen Humar
Text: Grega Stopar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More