Banja Luka ucrtala prve metre biciklističkih traka

U okviru „Evropske sedmice mobilnosti", prvi put u Banjoj Luci obilježena je biciklistička staza u okviru kolovozne trake.

Ovom akcijom, čiji je cilj integrisanje biciklista sa ostalim učesnicima u saobraćaju, izvršeno je obostrano obilježavanje biciklističke trake i dodatno označavanje postojećih bisiklističkih staza u Ulici Majke Jugovića, ukupno 600 metara.
 


Kako su pojasnili u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, u skladu sa zakonskim propisima – biciklistička traka je dio kolovoza namijenjen za saobraćaj bicikala i mopeda, koja se proteže duž kolovoza i koja je obilježena uzdužnom linijom na kolovozu.
 


"U skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, biciklisti su dužni da koriste kolovoz, i u narednom periodu Grad će zajedno sa nevladinim organizacijama koje se bave biciklizmom raditi na edukaciji biciklista i vozača motornih vozila, kako bi se skrenula pažnja na pravila ponašanja u saobraćaju", zaključili su iz resornog odjeljenja.

Izvor: Danijel Glišić

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More