Pioneer mjerač snage je upravo postao još bolji

Pioneer nudi jedan od najmoćnijih i sve-obuhvatnijih pogonskih mjerača snage na tržištu i to još od 2013. godine. Oduvijek je bio više nego samo mjerač snage s praćenjem trenutnog okretaja pedale i skoro 400 skeniranja podataka po papučici.

Ono što je uvijek nedostajalo je korisničko iskustvo jer je većina iskustava je bila sa neobrađenim podacima i dobivanju točnih podataka. Sada sve se to promijenilo sa nizom novih proizvoda i partnerstva kako bi korisnicima pružili što kvalitetniju ponudu i točniju obradu podataka.
 


NOVOST

U prošlosti, ako ste željeli iskoristiti pune prednosti Pioneer-ovih funkcija praćenja pedaliranja i mjerenja snage sa naprednim prikupljanjem podataka, imali ste na izboru samo jedno biciklističko računalo. Iako je ono bilo sjajno u obradi svih tih podataka, nedostajalo mu je nekih drugih funkcija koje su biciklisti očekivali i tražili,  poput navigacije i praćenja segmenta uživo. Danas, slobodno možemo reći da su ti dani iza nas, s 30 novih kompletnih pogonskih poluga u ponudi i 8 opcija jednostranih poluga, te suradnjom s Wahooo kako bi razvili CA600 računalo. Pored ovog novog Pioneer računala, sva Wahoo Elemnt i Bolt računala moći će instalirati nadogradnju tako da će i oni biti u mogućnosti da obrade napredne Pioneer podatke.
 


Novo računalo koristi isti nosač koji Wahoo trenutno koristi, tako da na tržištu već ima mnogo opcija. Računalo će imati 2.2-inčni zaslon u boji. Pioneer je odlučio ne imati zaslon osjetljiv na dodir, a sve je navigirano tvrdim gumbima. Mi ćemo ponuditi više detalja čim ga dobijemo nove informacije.
 


Novi mjerači snage su svi ugrađeni oko Shimano pogonskih poluga kao što je to bila praksa i u prošlosti. Dodan je Bluetooth BLE za poboljšanje postavki korisnika, čime je i korisnicima olakšan način ažuriranja, praćenja i komuniciranja s polugama. Također su promijenili oblik kućišta senzora okretnog momenta/baterije što opet omogućuje veću kompatibilnost okvira bicikla. Donje kućište i dalje koristi CR2032 bateriju i ima trajanje baterije od 180 sati. Ono što nikada nije objavljeno i postavlja Pioneer iznad drugih mjerača snage koji dobivanje podataka temelje pomoću pogonskih poluga, jeste da koriste različite mjerače napona za svaku stranu posebno. Mnoge tvrtke nude po jedan uređaj na svakoj nozi poluge, ali zapravo to su identične jedinice s različitim kućištima. Pioneer je vrlo rano odredio da su za precizno dobivanje podataka potrebne posebno dizajnirane jedinice jer način na koji sile prolaze kroz svaku stranu blago se razlikuju.
 


Na vrhu svih ovih poboljšanja, iskoristili su svoje 80-godišnje iskustvo kao tehnološka kompanija i ponudili i najotporniji mjerač snage s IP66 i IP68 otpornošću na vodu i prašinu. Sva nova ažuriranja dolaze zajedno s novom Cyclo-Sphere Control aplikacijom koja donosi korisnička iskustva u potpuno nove razine. Ne samo da možete postaviti i nadzirati mjerač snage, već ćete moći koristiti aplikaciju za postavljanje novog cikloračunala. Slično načinu na koji Wahoo okruženje funkcionira.
 


DOSTUPNOST

Nova Wahoo nadogradnja koju smo spomenuli biti će dostupna već od 10-og mjeseca s još jednom nadogradnjom koji dolazi u 11-om mjesecu kako bi se napredni podaci mogli proslijediti Pioneer Cyclo-Shereu radi dublje analize podataka nakon vožnje. Novi mjerači snage i aplikacija bit će dostupni u već u 11-om mjesecu, a novo računalo će na tržište doći tek u 12-om mjesecu. Dodatni bonus je da će Wahoo nadogradnja i novo CA600 računalo raditi s prethodnom generacijom Pioneer mjerača snage, što će lojalnim korisnicima omogućiti da iskoristiti i neke prednosti od novih izdanja.
 


CIJENE

15 novih Dura-ace 9100 pogonskih mjerača snage dolaziti će po cijeni od cca. 1.100,00€, dok će 15 novih Ultegra 8000 pogonskih mjerača snage dolaziti po cijeni od cca. 850,00€.

Za one koji traže jednostrani mjerač snage, bit će dostupno pet 9100 serija, samo sa lijevom opcijeom za cca. 530,00€, kao i pet 8000 serija, također samo sa lijevom opcijom za cca. 420,00€.

Oni također nude mogućnosti ugradnje mjerača snage na već postojeće pogonske poluge, gdje ćete poslati vaš pogon, kako bi tvrtka prilagodila i ugradila mjerač snage i poslati ga nazad vama. Ove izmjene i ugradnje na pogonu ćete moći napraviti za cca. 500,00€ na pogonskoj strani ili za cca. 420,00 €.

Računalo CA600 bit će dostupno po cijeni od 300,00€.

Za više informacija posjetite pioneerelectronics.com  

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More