Utrka Beograd – Banja Luka obara rekord – dolaze biciklisti iz 32 zemlje svijeta

Biciklistička utrka "Beograd – Banjaluka" nastavlja obarati rekorde, tako da će ove godine, na 12. izdanju tradicionalne utrke, nastupiti biciklisti iz 32 zemlje. Dosad je najviše 29 država imalo predstavnike na jednom od najvećih natjecanja u regiji.

Utrka je od ove godine odlukom Svjetske biciklističke unije u višoj kategoriji, odnosno kategoriji UCI 2.1, što automatski privlači jače timove i profesionalce. Na startu u Beogradu 28. travnja bit će 19 profesionalnih timova i šest reprezentacija, a očekuje se da prema cilju krene 175 biciklista. Sudjelovanje je potvrdilo nekoliko vrlo jakih timova, među kojima se izdvajaju ruski profesionalni tim Gazprom i Bardiani iz Italije.

"To su dosad dva najkvalitetnija tima koja će se pojaviti. Imali smo mogućnost da dovedemo i neke od top pet-šest timova svijeta, ali njihov dolazak košta. Međutim, i bez njih smo okupili vrlo respektabilno društvo, a prvi put nam dolazi ekipa iz Irana, te reprezentacije Srbije i Slovenije. Zainteresirane za dolazak bile su i ekipe iz Indije, Kine i Australije, ali su njihovi financijski zahtjevi bili previsoki za naš budžet", rekao je za Nezavisne Vladimir Kuvalja, direktor utrke.

Proračun ovogodišnje utrke iznosi 180.000 KM.

Biciklisti će startati u Beogradu. Cilj prve etape definitivno će ove godine biti u Brčkom, a bit će završena krugovima u gradskom jezgru. Karavana iz Brčkog seli u Teslić, gdje će 29. travnja startati druga etapa. Nulti kilometar kao prošle godine je u Tešnju, a cilj druge etape je u Banjoj Luci, gdje će po tradiciji biti voženi krugovi po širem centru grada.

Ovaj događaj je i medijski dobro propraćen, a postojala je mogućnost da najvažniji trenuci utrke od Beograda do Banja Luke budu na Eurosportu. Međutim, to se ove godine neće dogoditi. Kako kaže Kuvalja, nije bilo realno da se osigura 100.000 eura za sažetke s ovogodišnjeg natjecanja, ali da postoji mogućnost da na ovom sportskom kanalu naredne godine vidimo kako se biciklisti bore za pobjedu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More