Specialized predstavio Globe Haul ST, svoj prvi eCargo bicikl

Specialized je danas najavio predstavljanje Globe Haul ST, svog prvog eCargo bicikla.

Bicikl dolazi na tržište nekih 10 mjeseci nakon teaser kampanje koja je krenula u svibnju 2022., a Specialized ističe Globe Haul ST kao prvi u nizu teretnih e-bicikala – potpuno novu kategoriju e-bicikala za ovu tvrtku – koji popunjava prazninu između e-bicikala za prigradsku vožnju i zamjenu za automobil. Za Specialized, Haul ST označava početak novog ekosustava proizvoda i dodataka usmjerenih na ispunjavanje svakodnevnih transportnih potreba ljudima koji žele bicikl kao svoje novo prijevozno sredstvo.

Mnogo toga nam se sviđa

Krenimo od cijene. Sa 2.500 eura Globe Haul ST definitivno je krenuo sa prave noge. ‘Pristupačan’ je riječ (u odnosu na ono za što se prodaju drugi eCargo bicikli s ozbiljnom nosivošću*).

Specialized naglašava da je Haul ST dizajniran s povećanom nosivošću, uparen sa svestranim sustavom za montažu dodatne opreme, nešto što možemo očekivati u cijeloj liniji Globe; raspon osmišljen kako bi ljudima omogućio udobno putovanje u urbanim i ruralnim sredinama, pružajući robustan, sposoban, prilagodljiv, pouzdan, dobri stari utilitarni prijevoz; 100% idealan za zamjenu svakodnevne upotrebe automobila.

Specialized Globe Haul ST
Specialized Globe Haul ST

Globe Haul ST također izlazi s linijom dodatne opreme koja uključuje prednje i stražnje adaptere za prtljažnik, stražnje suvozačevo sjedalo, upravljač i držače za noge… i još mnogo toga. Komplet za prilagodbu prtljažnika također nudi razne hardvere za pričvršćivanje bilo čega sprijeda.

Imajući na umu ovu sposobnost nošenja tereta, inauguracijski model linije, Globe Haul ST, koristi čvrsti, vrhunski aluminijski okvir opremljen prilagođenim motorom u stražnjem kotaču za prijevoz do 190 kg* (419 lbs) do 100 kilometara na jedno punjenje. Motor dolazi s 5 razina pomoći pri pedaliranju, čineći čak i strme uspone potpuno savladivim. Pomoć pri pedaliranju kontrolira se putem daljinskog HMI-a na upravljaču Globe Haul ST-a, koji također prikazuje stanje napunjenosti, procijenjeni preostali domet i brojač kilometara.

Specialized Globe Haul ST
Specialized Globe Haul ST

Korištenjem dizajna koji odgovara svima, s pomičnom cijevi sjedala i podesivim upravljačem znači da Haul ST može primiti vozače visine od 140cm do 190cm. “Step through” okvir sa olakšava silazak i penjanje na bicikl, čak i kada je bicikl natovaren namirnicama, opremom ili putnicima. Bicikl je postavljen na izuzetno male, 20″ aluminijske kotače i tihe, ali sposobne Carless Whisper Reflect gume 20″ x 3,5″ koje marka ističe da Haulu ST daje okretnu i udobnu kvalitetu vožnje.

Linija Globe podržana je doživotnim jamstvom na okvir i dvogodišnjim električnim jamstvom, što vlasnicima daje mir da je njihov teretni bicikl napravljen za duge relacije.

Što nam se ne sviđa?

Prvenstveno činjenica da će Globe Haul ST isprva biti u prodaji isključivo za američko tržište. Da, to je domaće tržište ove tvrtke. Ne, nije tamo najveća i najbrže rastuća baza kupaca eCargo bicikala, jer trenutno taj status pripada Europi, odnosno Njemačkoj.

A tu je i način na koji se ovaj bicikl isporučuje.

Globe Haul ST pustiti će se u prodaju s ekskluzivnom pretprodajom za kupce koji su se ranije upisali na listu čekanja za bicikl. Ograničene količine bit će dostupne putem posebne pozivnice, koja će stizati u inbox (i poštanske sandučiće) početkom ožujka. Pretprodaja kreće uživo 8. ožujka 2023. u 9:00 PST, s B2C datumom 9. ožujka 2023. u 9:00 PST.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More