TDF: Porte odustao zbog pada

Richie Porte (BMC Racing) odustao je od ovogodišnjeg Tour de Francea nakon pada u uvodnim kilometrima devete etape.

Porte, koji je na TDF došao u odličnoj formi nakon trijumfa na Tour de Suisse, pao je tijekom prvih 10 kilometara prije nego se došlo na sektore kocke. 33-godišnji Australac je pretrpio ozljede desnog ramena i nije se mogao vratiti na bicikl. Prema viđenom činilo se kako se radi o lomu ključne kosti.

Ovo je drugo uzastopno odustajanje za Australca, koji je i na prošlogodišnjem izdanju pao tijekom devete etape i pretrpio lom ključne kosti i karlice.

Na svom Twitter profilu Porte je objavio kako su liječnici potvrdili da je zadobio prijelom ključne kosti.

Kružile su glasine kako će nastupo na Tour de Franceu odrediti plaću Australca u Trek-Segafredu, za koji će voziti naredne sezone. Prema neslužbenim izvorima tim je dodao posebnu klauzulu u ugovor prema kojoj bi Porte zaradio mnogo više ukoliko osvoji Tour de France.

Nekoliko ostalih vozača također je sudjelovalo u padu. Među njima se našao i Andre Greipel (Lotto Soudal) koji se uspio vratiti na bicikl i nastaviti utrku. Član Movistara Jose Joaquin Rojas nije bio te sreće, te je zajedno s Porteom završio svoj nastup na ovogodišnjem Touru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More