Utrka “Konavle 100” okupila preko 100 natjecatelja

Proteklog vikenda po šesti put zaredom BK "Konavle" je uspješno organizirao biciklističku utrku "Konavle 100".

Na kružnoj stazi dužine 30km natjecatelji su okušavali snage u MTB disciplini u dužini 30km, te na dvije cestovne utrke u dužini od 60km i 120km. Brdska završnica je bila iznenađenje za mnoge, tako da je zapravo snaga u brdu odlučivala o pobjedniku utrke.

“Nismo prvi put organizirali rekreativnu međunarodnu biciklističku utrku 'Konavle 100 kilometara', a i ova je, kao i proteklih pet, bila također uspješna”, istaknuo je Ivan Banović, predsjednik Biciklističkog kluba Konavle.

Start utrka je bio u Konavoskom polju. Ukupno je tri puta dat znak za start. Naime, toliko je i bilo kategorija. Nakon što su krenuli natjecatelji u kategoriji Sport (120 kilometara), dvije minute poslije dat je znak za start utrke u kategoriji Classic (60 kilometara) i na kraju su krenuli natjecatelji s MTB biciklima (30 kilometara).

Antonio Barać iz Biciklističkog kluba “Orlov krug” iz Vodica najbrže je odvozio četiri kruga, pobijedio u kategoriji Sport za koju su organizatori predvidjeli novčane nagrade. Barač je dobio 3500 kuna, drugoplasirani Dušan Rajović iz slovenskog kluba “Adria mobil Novo Mesto” 2500 kuna, a trećeplasirani Splićanin Mijo Bebić 1500 kuna.

“Odlično je bilo. Trka je uistinu posebna. Došli su svi najbolji iz regije. Prvi krug jak. Išlo se i preko 50 kilometara na sat. Uz to vrijeme je bilo idealno. Malo vjetra, šiloka, sunce, suho. Ovo su idealni uvjeti za biciklističku utrku”, rekao je Ivo Dadić, član Konavala.

“Jedan krug se prolazio za 40 minuta. Odlično. Nažalost, što se mene tiče, imao sam problem s lancima te sam morao odustati, ali utrka je bila super brza”, dodao je Dadić.

Proteklih godina start i cilj je bio na Grudi. Sad je cilj bio u Čilipima.

“Imali smo uzbudljiviji cilj. Puno interesantniju utrku. Nije bilo tko je bolji u sprintu, već se pokazalo tko je bolji na brdu. Prošle godine je sve bilo ravno, a sad smo imali uspon kod Komaja te završni uspon iz polja do cilja u Čilipima. Nije dug, ali smo imali velike okršaje u cilju”, rekao je Dadić.

Barać je ciljem prošao 2,1 sekundu prije Rajovića. Član kluba iz Vodica je 120 kilometara odvozio za 3 sata, 4 minute, 41,3 sekunde. Treći Bebić je ciljem prošao 43 sekunde nakon pobjednika… Bio je zanimljiv i finiš utrke na 60 kilometara (pobjednik Joško Fržop iz Orlovog kruga iz Vodica). Deset prvoplasiranih se natiskalo u jednu minutu, a prva četvorica u niti 5 sekundi! U utrci na 30 kilometara slavio je Miloš Vračar iz podgoričke Budućnosti. U konkurenciji žena na 30 kilometara najbrža je bila Biljana Krtalić iz Biciklističkog kluba Mostar, a na 60 kilometara je prva ciljem prošla Jelena Tomašević iz Herceg Novog.

“Željeli smo malo povećat atraktivnost utrke i ove godine smo s jednog brzog, sprinterskog finiša s Grude preselili na brdski finiš u Čilipe”, nadovezao se Banović.

“Biciklistički klub Konavle broji 30-ak članova. Utrku pripremamo takoreći čitavu godinu, a zadnji mjesec dana 15-ak članova kluba je radilo svaki dan kako bi sve proteklo u najboljem redu. Kako utrka raste, tako je svake godine sve više i više posla. Naravno, na sam dan utrke dosta je više onih koji su uključeni u organizaciju utrke jer tu je policija te ini drugi koji osiguravaju i provode utrku, volonteri koji su duž staze i usmjeravaju sudionike utrke”, naglasio je predsjednik Biciklističkog kluba Konavle.

Bilo je i padova na cilju, intervencija liječničke službe tijekom utrke, ali sve je prošlo bez većih problema na zadovoljstvo stotinjak sudionika utrke te organizatora.

Kompletne rezultate sa utrke možete pronaći na Facebook stranici BK Konavle (LINK).

Izvor: Dubrovački Vijesnik

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More