UVATI VITAR: Hvatači vjetra ponovo u Sutivanu

Spektakularna MTB utrka, “Uvati Vitar”, i ove godine održava se u najboljemu malome mjestu na Jadranu.

Ovogodišnje, šesto izdanje, brdsko-biciklističkog maratona „Uvati Vitar“, sa svojim će se raznolikim sadržajem i s tri već dobro znane „vjetrovite“ staze, Bonacu od 20 km, Vitar od 40 km i najdužu i najizazovniju Buru od 75 km, održati od 26. do 28. svibnja u Sutivanu na otoku Braču. Sve one koji su u mogućnosti uzeti slobodan ponedjeljak, podsjećamo da je u utorak 30.5. službeni praznik i neradni dan što jei dealna prilika za ostati točati noge u moru 2 dana duže.

Uvati Vitar
Uvati Vitar

Biciklisti i Sutivan vole se odavno. Nekadašnji kultni festival pustolovnih i urbanih sportova „Vanka regule“ još je od kraja devedesetih upoznavao stanovnike i posjetitelje malog, mirnog gradića na sjeverozapadnoj strani Brača s raznim modernim i neobičnim sportovima i aktivnostima, pa tako i brdskim biciklizmom. Međusobna privrženost biciklista i Sutivana je postala i službena 2015. od kada gradić postaje „bike friendly“ destinacija koja pruža posebne sadržaje i pogodnosti biciklistima.

Uvati Vitar
Sutivan

Krunski događaj kojim se slavi ovo srdačno prijateljstvo je trodnevna manifestacija „Uvati Vitar“, koja je kroz godine postala mnogo više od same utrke. Tako i ove godine, uz već spomenute „vjetrovite“ staze, sudionike, ali i sve ostale mještane i posjetitelje čekaju brojni sadržaji i događanja, od koncerta grupe Ljetno Kino i druženja uz domaće iće i piće, do sajma i prezentacija biciklističke opreme i bicikala najpoznatijih svjetskih proizvođača. Duh „Vanka regula“ živi i u ovoj utrci, pa za sudjelovanje nije potrebna nikakva licenca, već je, uz želju za nastupom, dovoljno znati – voziti bicikl.

Uvati Vitar
Uvati Vitar

Događaj organiziraju TZ Sutivan, Općina Sutivan i tim magazina Biker, uz snažnu podršku općine i brojnih volontera. Od samih početaka vitar u leđa svojim pokroviteljstvom daju i institucije, prije svih Splitsko-dalmatinska županija i županijska turistička zajednica.

Druženje počinje već u petak 26.5. poslijepodne s otvaranjem prijava i svirkom DJ-a u samoj sutivanskoj luci. Subota 27.5. je natjecateljski dan, kada su na rasporedu utrke na sve tri staze. Uz klasičnu biciklističku kategoriju i ove godine će se održati utrka e-bicikala, koja prolazi srednjom, 40+ km dugom stazom „Vitar“. Ta je staza ujedno doživjela i najveće promjene ove godine, znatno je vozljivija i sa manje visinske razlike.

Uvati Vitar

Gotovo cijela sutivanska luka bit će u znaku bicikla, pa će svi oni koji ne sudjeluju na utrci, moći obići vrlo sadržajan sajam bicikala i biciklističke opreme s brojnim poznatim markama i proizvođačima. Navečer se druženje nastavlja do dugo u noć svečanom večerom, proglašenjem pobjednika te velikim koncertom benda „Ljetno kino“. Prije rasplesavanja umornih nogu, svi koji žele mogu sudjelovati u iznimno bogatoj tomboli.

U nedjelju, 28.5. na programu je najslađa od svih, dječja utrka, kojom završava ovogodišnji, jubilarni 6. „Uvati Vitar“.

Sutivan
Sutivan

Startnine po cijeni od 40 EURA dostupne su na www.uvati-vitar.hr. U cijenu startnine uključeno je:

  • Bogati startni paketi
  • Pik roštiljada te Polidog – hot dog na cilju.
  • Gala večera (pašteta od tune, bračka janjetina…)
  • Koncert grupe “Ljetno Kino”,
  • 30% popusta na povratne karte za trajekt!

Prijave i ostale informacije dostupne su na stranici https://www.uvati-vitar.hr/

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More