Vincenzo Nibali komentirao Froomeov slučaj

Talijanski vozač Vincenzo Nibali komentirao je Froomeov slučaj, kazavši kako bi upravo Chris Froome trebao razmotriti svoje odluke i sačekati konačnu presudu o vrijednostima razine salbutamola.

Vincenzo Nibali (Bahrein-Merida) kaže da bi Chris Froome (Team Sky) trebao učiniti ono što je najbolje za ovaj sport.


Nibali je na Vuelti 2017 godine bio drugi u trenutku kada je Froomeu uzet uzorak za testiranje na nedozvoljena sredstva. Tada je granica salbutamola (lijeka za astmu) bila dostruko veća od dopuštene.  

 

"Froome ima pravo da se brani u društvu najboljih stručnjaka i odvjetnika", rekao je Nibali za Cycling Weekly"

Froome se suočava s teškom odlukom. Savjetovao bih mu kao prijatelj, iako i nismo tako prijateljski nastrojeni, da donese najbolju odluku za ovaj sport, pa i za navijače“ .


Nibali je trebao započeti sezonu u Argentini na Vuelta a San Juan u nedjelju, ali je zbog bolesti otkazao svoje planove. Pri povratku u Italiju u srijedu će nastaviti sa pripremama za početak sezone koju je najavio turnejom Oman koja počinje u veljači.  

 

"Kao što je do sada bilo, svaka optužba se treba jasno istaknuti, i razjasniti. Ponekad svatko napravi pogrešku. Ne mogu se staviti na njegovo mjesto", dodao je Nibali. "Ne želim nešto krivo reći, ali svi želimo da se ovo što prije riješi“.


Froome treba započeti sezonu sredinom veljače, vjerojatno na Ruta del Sol u Španjolskoj, unatoč savjetima šefa UCI-a Davida Lappartienta i drugih poput Romaina Bardeta i Nibalia.

 

Nibali, koji je jedan od rijetkih vozača s naslovima sa svih triju Grand Tourova, osvojivši Giro dva puta, jednom Vueltu kao i Tour 2014, preskočit će svoju domaću utrku (Giro) u pokušaju osvajanja drugog naslova na Tour de Franceu 2018.


Nibali će se u srpnju suočiti s Froomeom,  Mikel Landom i Nairo Quintanom (Movistar), Romainom Bardetom, Rigoberto Uránom (EF Education First-Drapac) i Tomom Dumoulinom (Sunweb).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More