„Team Sky doživjet će kolaps ukoliko Froome bude suspendiran“

„Momčad se nalazi pod velikim pritiskom dok njihova glavna zvijezda Chris Froome pokušava oprati svoje ime od doping afere s ovogodišnje Vuelte. Ukoliko Froome na kraju istrage bude proglašen krivim i dobije suspenziju, mislim da će to biti početak kraja za Team Sky,“ rekao je umirovljeni biciklista Floyd Landis, nekadašnji član US Postal momčadi.  

Froomeovi odvjetnici pred sudom će iznijeti tvrdnju kako je „neispravnost bubrega“ utjecala na rezultat nalaza i povišenu razinu salbutamola nakon 17. etape Vuelte no, Landis očekuje da će četverostruki osvajač Tour de Francea ipak dobiti suspenziju koja će imati ozbiljne posljedice na budućnost Team Sky-a.

„Kada vozač takvog kalibra dobije suspenziju stvari unutar momčadi silovitu krenu nizbrdo. Da sam ja na mjestu direktora momčadi, člana uprave ili kompanije koja sponzorira momčad već odavno bih podnio ostavku. Kad tad će doći trenutak kada će morati donijeti etičku odluku.“
 


Landis, koji je pokrenuo privatni biznis proizvoda baziranih na medicinskom kanabisu, također se osvrnuo i na ostale kontroverzije koje okružuju Team Sky i britanski biciklizam.

„Iz nedavnih izjava Shanea Suttona možemo vidjeti da doslovno guraju granice u određenim stvarima. Sada, kada je Froome pao na doping kontroli uzevši u obzir širu sliku možemo slobodno reći da nešto nije u redu s tom momčadi. Svaka razumna osoba bi se zapitala o ispravnosti njihovog rada. Ne postoji sustav nulte tolerancije, nemojte se time zavaravati. To je samo dobar marketinški trik.“

Froome je negirao kršenje antidop pravila koja dozvoljavaju sportašima unos maksimalno 800 mg salbutamola unutar 12 sati, a uz podršku Team Sky-a obećao je očistiti svoje ime.

Zbog prirode stvari, on ne podliježe privremenoj suspenziji, te je otvorena mogućnost nastupa na Giro d'Italia i Tour de France u 2018. godini s istragom koja još traje.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More