Volta a Catalunya: Matthewsu druga etapa

Michael Matthews, vozač ekipe Sunweb, pobjednik je druge etape utrke Volta a Catalunya. U sprinterskoj završnici na blagom usponu prvo mjesto je odnio ispred svjetskog prvaka Alejandra Valverdea (Movistar), dok je treći bio Daryl Impey (Mitchelton Scott).

Vodstvo u generalnom poretku zadržao je Thomas De Gendt (Lotto Soudal), a napadom na posljednjem usponu preuzeo je vodstvo i u poretku najboljih brdaša.

Uz sekunde bonifikacije Valverde se popeo na drugo mjesto u generalnom poretku s 2:47 zaostatkom za vodećim, dok je Matthews na trećem mjestu sa sekundom zaostatka u odnosu na Valverdea. Trenutno najbolji mladi vozač utrke Maximilian Schachmann (Bora Hansgrohe) nalazi se na četvrtoj poziciji u ukupnom plasmanu.

„Bilo je jako teško, ali vjerovao sam u sebe. Kad sam primjetio da je Valverde iza mene u problemima, postao sam svjestan da idem jako brzo. Presretan sam zbog pobjede i želio bih se zahvaliti momčadi koja je vjerovala u mene svo ovo vrijeme. Ovo je pobjeda cijele ekipe,“ rekao je Matthews.

Ovo je tek druga pobjeda u sezoni za Team Sunweb, nakon što je Cees Bol pobjedio na klasiku Nokere Koerse, te se čini da je stigla u pravom trenutku.

„Mislim da nam je ovo tek druga pobjeda u sezoni. Iskreno, trebala nam je da nas podsjeti koliko smo zapravo jaki i što sve možemo postići.“

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More