Campanaerts lovi Hour Record

RoadCycling UK
RoadCycling UK

Victor Campanaerts (Lotto Soudal) želi pokušati postaviti novi Hour Record kojeg trenutno drži Britanac Bradley Wiggins, jer smatra kako je distanca od 54.526km za sat vremena unutar njegovih mogućnosti.

Belgijanac je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u vožnji na kronometar, koje se održalo u srijedu u Innsbrucku, stigao do brončane medalje iza nedodirljivog Rohana Dennisa i Nizozemca Toma Dumoulina. Međutim, Campanaerts nije gubio vrijeme nego se zaputio u Švicarsku i okrenuo treninzima na velodromu u Grenchenu.

„Bio sam jako pozitivan,“ rekao je 26-godišnjak. „Vozio sam na prosjeku od 54.8 km/h, a zadnja 4 kruga vozio sam 60 km/h jer sam se dobro osjećao.“

Ta brzina bi nadjačala Wigginsov rekor postavljen 2015. na londonskom velodromu, međutim Campanaerts je ove brojke na stazi postigao u pola sata.

Europski prvak u vožnji na kronometar, koji je obranio titulu ove godine u Glasgowu, smatra kako je Wigginsov rekord dostižan.

„Mislim da je Hour Record unutar mojih mogućnosti jer Wiggins nije imao idealnu temperaturu i atmosferski tlak prilikom svog nastupa,“ kratko je zaključio Belgijanac koji još uvijek nije odredio datum za svoj pokušaj obaranja rekorda, ali je sigurno da će on biti prije Olimpijskih Igara u Tokyu 2020.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More