McCarthyu treća etapa Vuelte al Pais Vasco

Jay McCarthy (Bora Hansgrohe) pobjednik je treće etape Vuelta al Pais Vasco koja se vozila u Valdegoviji. Australac je u uzbdljivoj sprinterskoj završnici bio brži od Aleksandra Ryabushenka (UAE Emirates) i Michala Kwiatkowskog (Team Sky).

Budući da su bjegunci dana uhvaćeni tek na 2.5 kilometara do cilja, organiziranje bilo kakvog lead outa bio je vrlo težak zadatak. Mnoštvo kontranapada, među kojima se istakao onaj Alexa Aranburua (Caja Rural RCA), značio je da nas čeka vrlo kaotičan sprint.

Držeći se na čelu glavne grupe Bora Hansgrohe je vodila glavnu riječ u završnici, a ključnu ulogu imao je Austrijanac Gregor Mühlberger koji je sjajnim lead outom otvorio vrata McCarthyu za drugu pobjedu u sezoni.

„Ovo je bila odlična utrka. Nakon 2 dana za GC vozače danas smo dočekali svoju priliku na sprintu. Dečki su odradili odličan posao, posebice Gregor koji danas slavi rođendan te sam posebno sretan što sam mu se pobjedom uspio odužiti za veliki posao koji je danas napravio,“ rekao je McCarthy nakon prolaska linijom cilja.

U generalnom poretku vodstvo je zadržao Julian Alaphilippe (QuickStep Floors) ispred Slovenca Primoža Rogliča (Lotto NL-Jumbo), a trećeplasirani je Španjolac Gorka Izagirre (Bahrain Merida). Sutra se vozi četvrta etapa, individualni kronometar dužine 19.4km u Lodosi.

Rezultati 3. etape:

 1. Jay McCarthy, Bora Hansgrohe
 2. Aleksandr Riabushenko, UAE Emirates
 3. Michal Kwiatkowski, Team Sky
 4. Michael Albasini, Mitchelton-Scott
 5. Enrique Sanz Unzue, Euskadi Basque Country 
 6. Julian Alaphilippe, QuickStep Floors
 7. Michael Matthews, Team Sunweb
 8. Jesus Ezquerra Muela, Burgos BH
 9. Pello Bilbao, Astana Pro Team
 10. Enrico Battaglin, LottoNL-Jumbo

Generalni poredak:

 1. Julian Alaphilippe, QuickStep Floors
 2. Primož Roglič, LottoNL-Jumbo
 3. Gorka Izagirre, Bahrain Merida
 4. Mikel Landa, Movistar
 5. Pello Bilbao, Astana Pro Team
 6. Romain Bardet, Ag2r La Mondiale
 7. Patrick Konrad, Bora Hansgrohe
 8. Emanuel Buchmann, Bora Hansgrohe  
 9. Rudy Molard, Groupama FDJ
 10. Nairo Quintana, Movistar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More