Volta ao Algarve – Pogačar i dalje u žutom dresu

Foto: Betini
Foto: Betini

U četvrtoj etapi utrke Volta ao Algarve, slavila su dva sprintera UAE Team Emirates sa plasmanom među prvih deset i to Jasper Philipsen na trećem mjestu i Simone Consonni na petom mjestu, oba u vremenu pobjednika utrke.

Kao pobjednik utrke slavio je Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) sa vremenom 4h56'07".

Etaoa je pokrivala 198,3 km od Albufeire do Tavire, a mladi vozači su bili ispred i pravili su tempo. Ekipa UAE je preuzela kontrolu nad utrkom kako bi poduprli vođu žutog dresa Tadeja Pogačara, kao i svoja dva mlada sprintera.
 


Philipsen je izašao iz posljednje desne krivine na preostalih 400 metara i krenuo jako. Belgijanac je sjedio na kotaču Groenewegena, pokušavajući se približiti Nizozemcu kada je ubrzao, ali nije uspio proći sprintera. Consonni se uspio vratiti u grupu nakon što je ranije počeo malo zaostajati (foto Bettini).

Ukupni poredak se promijenio zbog jaza u grupi u posljednjem kilometru: Kragh Andersen je osvojio dvije sekunde, dok Poels ima sedam sekundi na Pogačaru, koji je još uvijek vođa utrke i nosilac žutog dresa.

Sutra će se voziti završna stapa od Faroa do Malhaoa, koja će biti završena s teškim i ozbiljnim usponom od 3 km.

"Dan je prošao dobro, tim je sve držao pod kontrolom", kazao je Pogačar. "Posebnu pozornost smo posvetili posljednjih 20 kilometara, kada je utrka krenula žestoko. U finalu, grupa je bila slomljena i došlo je do nekih promjena, ali važno je da sutra budem konkurentan. Sretan sam što sam uspio da sačuvam dres na ovoj etapi i da bi se na vrijeme mogu suočiti s posljednjom etapom u borbi za žuti dres. To mi puno znači i jako uživam u ovom fantastičnom iskustvu", dodao je Pogačar.

Rezultati 4.etape

1 Dylan Groenewegen (Team Jumbo-Visma) 4h56'07"
2 Arnaud Démare (FDJ) s.t.
3 Jasper Philipsen (UAE Team Emirates) s.t.
4 Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) s.t.
5 Simone Consonni (UAE Team Emirates) s.t.

Ukupne klasifikacije nakon 4.etape

1 Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) 15h12'28"
2 Soren Kragh Andersen (Team Sunweb) 29″
3 Wout Poels (Team Sky) 30

Press: UAE Team Emirates 
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More