Sagan u pohodu na šestu zelenu majicu Tour de Francea

Peter Sagan (Bora Hansgrohe) krenut će u pohod na šestu zelenu majicu Tour de Francea danas u Vendeeu. Slovak se vraća na utrku nakon prošlogodišnje diskvalifikacije zbog incidenta s Markom Cavendishom, koja je srušila njegove snove o šestoj uzastopnoj zelenoj majici. Međutim, klasifikacija po bodovima ostaje njegov primarni cilj na ovogodišnjem izdanju utrke.

„Sretan sam što sam ponovno ovdje, ova utrka je nešto posebno za sve nas bicikliste. Sretan sam što predstavljam svoju momčad Bora Hansgrohe, a po pitanju zelenog dresa – što da vam kažem nego da ću dati sve od sebe“, rekao je Sagan za medije.

Nijemac Erik Zabel osvojio je šest zelenih majica na Touru tijekom svoje karijere, a Sagan se nada kako će uspjeti izjednačiti njegov rekord te dodati još etapnih pobjeda u svoje vitrine.

Također, nastupom na ovogodišnjem izdanju iza sebe može ostaviti Tour 2017 koji mu definitivno nije ostao u dobrom sjećanju. Nedugo nakon diskvalifikacije Arbitražni sud za sport (CAS) objavio je kako je Saganov potez bio bez namjere.

„Prošlogodišnja priča je iza mene, previše smo pričali o tome“, nastavio je Sagan. „Svaki sprint je drugačiji, nikad ne možete biti toliko oprezni jer se uvijek može desiti neka neočekivana situacija. Znam što se desilo prošle godine, da se takva situacija ponovi ove godine mislim da bih opet uradio isto jer to nije bila moja greška.“

Cavendish je otišao kući s utrke istog dana sa slomljenom ključnom kosti. Kaže da ju još uvijek ponekad osjeti te da ne može prebaciti svu težinu na ruke kada je na biciklu.

„Odnos s Markom? S moje strane jako dobar. Da li smo pričali? Da, malo na Tour of California“, navodi Slovak.

Nakon incidenta UCI je uveo video sudije za kontrolu sprinterskih završnica te tako olakšao otkrivanje neregularnih sprinteva.

Sagan se vraća na Tour de France godinu stariji i bogatiji za jednu veliku pobjedu, monument Paris – Roubaix.

„Stariji sam, ali šta to mijenja? Svakog dana u životu nešto je drugačije. Sada sam otac, ali mislim da to ne mijenja mnogo situaciju jer živim u trenutku. Možda je to problem, ali ja uživam u tome!“

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More