Vuelta: Alexandre Geniez pobjednik 12. etape

Francuski biciklist Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale) pobijedio je na 12. etapi Vuelte vožene u dužini od 181 kilometra od Mondoeda do Maóna u Galiciji, dok je najveći dobitnik Španjolac Jesus Herrada (Cofidis), koji je preuzeo ukupno vodstvo.

Geniez (30) je u sprintu zaslužio treću etapnu pobjedu na Vuelti u karijeri, a ovaj trijumf mu je velika zadovoljština jer je prošle godine na utrci Oko Španjolske diskvalificiran zbog predugog držanja za prateće vozilo. Francuz je i na početku etape imao poteškoća jer je udario neopreznog gledatelja i skoro pao, a u završnom sprintu bio brži od Nizozemca Dylana van Baarlea (Team Sky) i Ukrajinca Marka Paduna (Bahrain – Merida).

Herrada je na cilj došao u drugoj skupini i iskoristio je činjenicu da je glavna skupina, u kojoj je bio i dotadašnji vodeći Britanac Simon Yates, bila više nego spora i došla je na cilj skoro 12 minuta nakon pobjednika. Španjolac sada ima ogromnu prednost od 3:22 minute ispred Yatesa, dok Španjolac Alejandro Valverde zaostaje samo sekundu za Britancem na treoj poziciji.

U petak se vozi brdska etapa u asturskim brdima od Candása do La Camperone, u dužini od 175 kilometara, s tri velika uspona.


1. Alexandre Geniez (FRA/ALM) 181,1 km za 4 h 22:59.
2. Dylan van Baarle (NIZ/SKY) 
3. Mark Padun (UKR/BAH) 
4. Dylan Teuns (BEL/BMC) u vremenu pobjednika
5. Victor Campenaerts (BEL/LOT) +2.

UKUPNO:

1. Jesus Herrada (ŠPA/Cofidis) 50 h 28:56.
2. Simon Yates (VBR/MIT) + 3:22.
3. Alejandro Valverde (ŠPA/MOV) 3:23.
4. Nairo Quintana (KOL/MOV) 3:36.
5. Ion Izagirre (ŠPA/BAH) 3:39.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More