Navarro potpisao za Katusha-Alpecin

VeloNews.com
VeloNews.com

Španjolski brdaš Daniel Navarro potpisao je dvogodišnji ugovor s Katushom-Alpecin, objavila je momčad na svojoj službenoj stranici. Navarro će poboljšati Katushinu brdašku postavu i imati veliku ulogu na Grand Tour utrkama kao pomagač Ilnura Zakarina.

35-godišnjak je profesionalnu karijeru započeo 2005. u timu Liberty Seguros-Wurth, koji se od naredne sezone razvio u Astanu. Španjolac je bio ključni pomagač Albertu Contadoru, a zajedno s El Pistolerom se priključio Saxo Bank Sungardu 2011. Nakon dvije sezone u danskoj momčadi Navarro je potpisao za prokontinentalnu ekipu Cofidis.

U prvoj sezoni za francuski sastav stigao je do devetog mjesta u generalnom poretku Tour de Francea te desetog mjesta na Vuelti godinu iza, gdje je ostvario i etapnu pobjedu. Od tada njegovi rezultati u generalnom poretku nisu na istoj razini. Bio je blizu trijumfa na nekoliko etapa, ali posljedni put je okusio slast pobjede na Vuelti 2014. Povratak na World Tour scenu nakon šest godina Navarro vidi kao priliku da pomogne Zakarinu, ali i da sebi omogući više prilika.

„Bilo je vrijeme za promjenu sredine, trebala mi je nova motivacija za rad. Katusha je bila zainteresirana za moje usluge, a činjenica da poznajem mnogo ljudi u timu dodatno je olakšala moju odluku. Nisam vozač koji će donositi mnoštvo pobjeda, ali dokazao sam svoje kvalitete u svim prethodnim timovima za koje sam nastupao. Sa zadovoljstvom ću raditi za Ilnura Zakarina, a s vremena na vrijeme i sam ću dobiti priliku. Ove sezone sam pokazao da unatoč godinama još uvijek nisam za staro željezo.“

„Već sam odvezao mnogo Grand Tour utrka u karijeri, ali često ne više od jednog u sezoni. Vjerujem kako je to razlog zbog kojeg još nekoliko godina mogu trajati u profesionalnom biciklizmu. Psihički imam još dosta svježine i s veseljem isčekujem 2019,“ prokomentirao je Navarro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More