Wigginsov rekord nedostižan Beukeboomu

NU.nl
NU.nl

Dion Beukeboom nije uspio postaviti novi Hour Record pri svom jučerašnjem pokušaju u Meksiku. Nizozemac je u sat vremena trebao preći više od 54.526 km, rekordne udaljenosti koju je u 2015. postavio Bradley Wiggins.

Beukeboom je za 60 minuta napravio 52.757 km te unatoč velikom optimizmu uoči pokušaja obaranja rekorda na kraju ostao kratkih rukava. Na samom startu krenuo je u ritmu snažnijem od Wigginsove prosječne brzine, ali nakon 40 krugova na meksičkom velodromu u Aguascalientesu počeo je usporavati te se više nije mogao vratiti u pravi ritam.

29-godišnjak se u završnici opasno približio rezultatu Alexa Dowsetta, bivšeg rekordera koji je za sat vremena odvezao 52.937 km. U konačnici Nizozemac je ostvario peto najbolje vrijeme otkad je Hour Record doživio promjenu pravila u 2014. Beukeboom je vozio na 58×14 lančaniku, a za aerodinamično odijelo pobrinio se brend Bioracer.

Beukeboomov pokušaj je već osmi kompletirani otkad je Wiggins postavio novi rekord na Lee Valley velodromu u Londonu, a Nizozemac je najavio kako ne namjerava odustati te planira novi pokušaj.

„Imali smo odlične pripreme, ali mislim da ovo nije najbolje što mogu odvesti. U prvom dijelu sam držao sve pod kontrolom, a onda su počeli problemi. Do tad je sve išlo u moju korist, ali moram se pomiriti s činjenicom da je ovo unatoč neuspjehu jedan dobar rezultat.“

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More