Wild Bear: Jaka konkurenncija i etapna trka za pamćenje

Uspješno održano prvo izdanje trodnevne etapne brdsko-biciklističke trke “Wild Bear MTB stage race” na terenima Nacionalnog parka Tara u Srbiji.

Prethodnog vikenda u terminu od 9-11. septembra, na terenima Nacionalnog parka Tara, u Srbiji, održano je prvo izdanje trodnevne etapne brdsko-biciklističke trke pod nazivom “Wild Bear MTB Stage Race” gdje su o okviru generalnog plasmana svih prijavljenih timova pobjedu odnijeli timovi iz Slovenije i Hrvatske.  
 


Lokacija održavanja trke bio je Mitrovac na Tari, proplanak na oko 1000mnv, koji važi za jedno od najlepših izletitišta u okviru Nacionalnog parka Tara. Pred učesnicima su bile tri etape različitih dužina i visinskih profila. Prvi dan utrkivanja donio je nešto bržu stazu sa pojedinačnim tehničkim dijelovima i ukupnom kilometražom od 42km oko 1000m visinca. Kiša koja je padala dan pred start dodatno je začinila stvari te je pred učesnicima bio klizav teren na koji je bilo potrebno obratiti dodatnu pažnju. Trka je vožena u pravcu Kaluđerskih bara, a preko Dobrog polja i Zaovinskog jezera na nekim od najlepših terena Nacionalnog parka Tara.
 


Drugi dan stage race-a bio je predviđen za najdužu stazu sa ujedno i najviše visinca. Dug i na momente tehnički zahtjevan dan učesnike je testirao do poslednjih granica. Stazu dugu 60 km sa preko 1900 visinca timovi su prelazili u vremenima preko 3h vožnje. Staza je prolazila kroz neke od najudaljenijih predijela Nacionalnog parka Tara.

Treći i posljednji dan trodnevnog utrkanja startao je također sa Mitrovca na Tari. Takmičari su pred sobom imali stazu dugu 45km sa 1400 visinca koju su najbrži timovi prelazili za nešto više od dva sata. Staza je išla u pravcu Mokre Gore, a takmičari su u povratku ka Mitrovcu prolazili pored nekoliko jezera koje pripadaju Nacionalnom parku Tara.
 

U ukupnom plasmanu prijavljenih timova prvo mjesto pripalo timu “Team Granfondo Slovenia 1 / Istra –  Sikošek-Legović”, dok je drugo mjesto osvojio tim “Team Granfondo Slovenia 2 –  Golob-Vene” , a treće tim “BK Campetto – Deković–Šubr”.

U kategorijama, prvo mjesto u muškoj 18+ kategoriji pripalo je timu “Team Granfondo Slovenia 1 / Istra –  Sikošek-Legović”, drugo timu “Pannonian Racing Team – Popović-Roman”, a treće timu “Husqvarna – Mesarić-Matulović”.

U kategoriji masters 40+ prvo mjesto pripalo je timu “Team Granfondo Slovenia 2 –  Golob-Vene”, drugo timu “BK Campetto – Deković-Šubr” a treće timu iz Srbije “Progressive Endorphin – Ćurčić-Petrović”.

U kategorjii Mix timova prvo mjesto zauzeo je tim “Cro MTB Racing Team –Lukačević-Ružić”, drugo tim “Energi-Cycling Team Skopje – Ivanova-Kondev”, a treće tim “BK Rotor – Pernjak-Pernjak”.

U E-Bike kategoriji prvo mjesto je pripalo timu “MK Lightning – Gjorgjievski-Stanisavoski”, drugo timu “Husqvarna Top Gun – Topol-Koprivnjak”, a treće timu “Husqvarna eCurke – Horvat-Drezga.

 

Sudeći po utiscima uprijavljenih timova “Wild Bear MTB Stage Race” u narednim godinama biti će nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje dobre MTB vožnje, a drugi vikend u septembru dobro poznati datum za vrhunsko višednevno utrkanje na predivnim predelima Nacionalnog parka Tara u Srbiji!

“Wild Bear MTB Stage race” ograniziralo je sportsko udruženje “Na sve strane” iz Beograda koje stoji iza organizacije MTB maratona “Tri strane Kopaonika”, a uz podršku Nacionalnog parka Tara, Turstičke organizacije “Tara-Drina” i Centra dječijih ljetovališta Beograda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More