Zadivljujuća pobjeda Pauline Ferrand Prevot na Svjetskom kupu Nove Mesto 2020.

Druga i posljednja utrka ženski XCO Svjetskog kupa održan je u Novom Mestu na Morave s očekivanjem da se vidi da li je zaista došlo do promjene u generacijama među glavnim favoritima.

No, Pauline Ferrand Prevot izvojevala je sjajnu pobijedu potvrdivši kako njezin dres duginih boja nije rezultat puke slučajnosti.
 


Druga utrka Svjetskog kupa za žene u Nove Mesto u Češkoj započelo je s izvrsnim vremenskim uvjetima. Već od početka Francuskinja Loana Lecomte je povela, ali aktualna Svjetska prvakinja Pauline Ferrand Prevot izborila je svoje mjesto zauzevši poziciju, te povećavajući tempo i razbijajući grupu na prvim metarima utrke.
 


Na početku prvog kruga vodeću grupu činilo je 7 biciklista koji su već otvorili značajan bijeg nad ostalima. Među njima su bili Ferrand Prevot, Evie Richards, Loana Lecomte, Rebecca Macconell, Sina Frei i Laura Stigger.

No, činilo se kao da je utrka već tijekom prvog kruga bila samo između Lecomte i Ferrand Prevot, a Svjetska prvakinja bila je spremna dati sve od sebe u ovoj utrci i odnijeti pobjedu za koju je vozila danima.
 


Tempo Pauline Ferrand Prevot u prvom krugu bio je tako visok da je uspjela krenuti solo i otvoriti 11 sekundi prednosti u odnosu na Anne Terpstra koja je bila na drugoj poziciji. Lecomte je plaćala danak zbog pokušaja da prati Paulinein tempo i ostala je na trećoj poziciji sa gotovo pola minute zaostatka od vodeće. Uz Loanu su bile Laura Stigger i Evie Richards.
 


Tijekom 2. kruga Pauline Ferrand Prevot, bila je daleko od opuštanja i nastavila je povećavati bijeg s Anne Terpstra, koja ju je bezuspješno pokušala stići. Loana Lecomte je bila iza i pokušala je doći do Terpstre, te na svom putu ostavila je Evie Richards i Lauru Stigger koji su već bili preko 40 sekundi zaostatka iza vođe.
 


Sa 3 kruga do kraja utrke, vidjelo se da je Pauline Ferrand Prevot vozila savršenu utrku, ali još uvijek je bilo pitanje kako će umor od prethodnih dana utjecati na nju u posljednjim krugovima. Na drugoj poziciji bila je Anne Terpstra čvrsto se držala svoje pozicije zadržavajući vremensku razliku između nje i Pauline na oko 20 sekundi.
 


Tijekom 4. kruga sve je ostalo isto, nitko nije mogao doći do Pauline Ferrand Prevot. Anna Terpstra je ostala na drugoj poziciji s 20 sekundi, a Loana Lecomte na trećoj s 55 sekundi. Daleko iza njih pronašli smo neke od favorita na vrlo kasnim pozicijama, poput Jenny Rissveds s preko 5.30 minuta zaostatka na 34. poziciji ili Kate Courtney na 35. poziciji.
 


Zvono u posljednjem krugu oglasilo se dok je Ferrand Prevot prolazio na prvoj poziciji, ali njeno je lice počelo pokazivati znakove umora i po prvi puta joj je prišla Anne Terpstra i uspjela ući u cilj na drugom mjestu sa 16 sekundi. Lecomte je već zaostajala 1 minutu na trećoj poziciji.

Srećom za Pauline, umor je također uzeo danak njenoj progoniteljici Anne Terpstra, a na tehničkim dijelovima na usponima obje su se mučile. Loana Lecomte borila se da si osigura postolje na trećoj poziciji, ali odmah iza nje Mcconnell se trudila da je stigne i zauzme treće mjesto na postolju.
 


Na kraju utrke Pauline Ferrand Prevot ušla je u cilj kao pobjednica i to nakon briljantne utrke u kojoj je postavila najbrži tempo u svakom krugu.
 


Rezultati Žene Svjetski kup Nove Mesto 2020.

  1. Pauline Ferrand Prevot 1:14:07.3
  2. Anne Terpstra 1:14:28.8
  3. Loana Lecomte 1:15:17.1
  4. Rebecca Mcconnell 1:15:40.6
  5. Laura Stigger 1:15:46.7
  6. Evie Richards 1:16:20.3
  7. Lena Gerault 1:16:51.2
  8. Sina Frei 1:16:57.8
  9. Alessandra Keller 1:17:12.3
  10. Janika Lõiv 1:17:14.9

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More