XCO VUČJA STAZA: Održano 1. kolo XCZLD za 2020/21.

“Novo Normalna” XCZLD 2020/2021 startala je upravo tamo gdje je i završila prošlogodišnja sezona nakon “lockdowna” koji je paralizirao cijeli svijet a tako i našu Zimsku ligu.

Upravo nakon završenog kola u Pakoštanima “Kamešnica Cycling Team“ je bila na redu da organizira svoje kolo lige te je njihova organizacija utrke ipak bila, jučer 25.10.2020, ali kao 1. kolo nove sezone XCZLD 2020/2021.
 


Organizacija utrke “XCO Vučja staza “ nakon 6 mjeseci pauze povjerena je iskusnim i vrijednim biciklistima BK Kamešnica koji su i ovaj put pripremili izuzetan događaj s kojom svi natjecatelji jučerašnje utrke mogu biti zadovoljniji. Kako stazom tako i svim ostalim segmentima događanja. Vrijedni domaćini su nam postavili odličnu XCO stazu na kojoj će se u mjesecu svibnju sljedeće godine voziti utrka Kupa Hrvatske najvišeg ranga – C1, koja je minimalno prepravljena i prilagođena ipak više rekreativnom segmentu natjecanja kojeg je i sama Zimska liga.
 


Natjecanja su započela u novom formatu te su sa startom u 11 sati krenule kategorije U-17 te Žene U-30 i Žene 30+, novost kojom je uprava Lige odlučila podjeli jedinstvenu dosadašnju kategoriju Žena na dvije te na taj način privući veći broj pripadnica ljepšeg spola u rekreativni biciklizam. Mladići, cure i dame odvozili su svoja tri planirana kruga.

U dvanaest sati startale su sve ostale odrasle kategorije koji su imali za odvoziti pet krugova s ukupno 17 km i ukupnog uspona od 600m.
 


Odmah nakon uvodnog kruga izdvojila su se dva natjecatelja Bruno Paškalin (KK Adria Mobil) Šibenčanin s Slovenskim dresom i Josip Toljan ( BBK Orlov Krug) koji su vozili svoju utrku daleko ispred svih. Iza njih su se vodili zanimljivi dueli u svim kategorijama od hitrih mladića do iskusnih pedesetogodišnjaka koji su svatko na svoj način prolazili zahtjevne dionice koje je nudila Vučja staza.

Valja naglasiti da je ipak staza ponudila sasvim drugi ugođaj zbog mokre i izuzetno skliske podloge koju sunce nije uspjelo osušiti od kiše koju ju je natopila dan prije. Dio “rock gardena“ s atraktivnim spustom i skliskim kamenjima davao je dosta brige velikoj većini natjecatelja i natjecateljica. Ostale šumske dionice pružale se odlična preticanja i žustru borbu svih pet krugova.
 


Mladi Paškalin je tako odnio pobjedu u 1. Kolu XCZLD s ukupno najbržim vremenom od 0:55:28 s prosječnom brzinom od 18,4 km/h

Ostali natjecatelji ostvarili su rezultate koje možete pogledati na poveznici štoperice.

Također ovogodišnja novost u XCZLD je Dječja liga na koju se ovaj put prijavilo 44 djece u kategorijama U-9 do U-15 podijeljeni na djevojčice i dječake, u kojima smo vidjeli samo osmjehe i prljave dresove, zadovoljstvo boravka u prirodi.
 


Oni su vozili svoje utrke nakon glavne utrke i to prema određenim broju ili malih ili srednjih krugova. Odmah na prvom kolu pokazalo se da će glavni konkurenti za najviše medalja u svojim vitrinama biti i ove sezone mladi Vodičani i mladi Metkovčani kojih svake godine ima sve više gdje se vidi rad klubova s svojim mladima. Postoje tu i još nekoliko mladih dječaka i cura koji su pokazali nastavak izuzetne forme iz prošle sezone i treninga kroz svo ovo “corona” vrijeme bez utrka, napose Lara Krpeta, Frane Perić te maleni Lovre Jurićević i Enzo Perlić u najmlađoj kategoriji. Rezultate provjerite na poveznici štoperice.

Završetak dana na “Vučjoj stazi” rezerviran je bio za gromoglasne aplauze svih okupljenih jer prije nego održala ceremonija dodjela odličja najbržih na netom završenoj utrci uprava Zimske lige je kako i priliči uz našeg sponzora Continental dodijelila trofeje za najbolje pojedince prošle 2019/2020 sezone XCZLD.

Tako su se peharima sponzora lige Continental-a okitili svi laureati za osvojena treća, druga i prva mjesta, a posebno svaki pobjednik kategorije dobio je na poklon i u trajno vlasništvo pobjedničku majcu našeg sponzora i dobavljača opreme tvrtke Quest Hrvatska.

Zaključak prošlogodišnje sezone bio je trenutak kad su na pobjednička postolja izašli najmlađi članovi BBK Pakoštane za osvojeno ukupno treće mjesto s osvojenih 129 bodova. Drugo mjesto osvojili su BK Metković s 135 bodova, a slavodobitno najveći pehar podigli su mladi Vodičani kao klupski pobjednici XCZLD 2019/2020 s osvojenih 140 bodova.
 

(1) BBK Orlov krug, (2) BK Metković, (3) BBK Pakoštane

Čestitamo svim pobjednicima, te posebnu zahvalu upućujemo sponzorima Continental / Rog Joma, Quest Hrvatska, medijskim pokroviteljima MTB. hr, BIKE Magazin, Biker i svim ostalim čimbenicima XCZLD-a koji su doprinijeli da se ovakvo natjecanje i održi.

KOMPLETNI REZULTATI 

 

Izvještaj sa fotografijama možete pogledati i na službenoj stranici XCZLD (link).

Galerije fotografija

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More