Zapanjujuća trening vožnja Chrisa Frooma na Stravi – “Empty the Tank” 272km, 45km/h

S proljećem na horizontu, vrijeme je kada većina nas razmišlja o dužinskim trening vožnjama na dane vikenda.

Bez obzira na to što ste vozili u nedjelju, jamčimo Vam da se neće moći porediti s nevjerojatnom vožnjom koju je Chris Froome digao u Stravu.

Nakon što je nas je impresionirao brojkom većom od 4.000km od početka godine, Froome je krenuo u nedjelju na svoju najveću trening vožnju. Posljednja koju smo gledali bila je krajem prosinca na Stravi, a imala je veću kilometražu od bilo koje utrke, ako isključimo Milan-San Remo.

Nakon što je krenuo od kuće sjeverno od Johannesburga u 6.30 sati, Froome se uputio na trening dug 271,65 km u trajanju od sedam sati, a imao je samo nekoliko kraćih pauza tijekom vožnje.

No, ono što ovu vožnju čini još nevjerojatnijom je prosječna brzina Froomea. Sada pretpostavljamo da je većina ove vožnje bila vožnja iza vozila (i zapravo je aktivnost sada označena na Stravi), ali vozač tima Sky i dalje raspolaže s prosječnom brzinom od 44.8km/h, uključujući maksimalnu brzinu od 89.3 km/h na brzom, ravnom spustu samo nekoliko kilometara od kraja trening vožnje.

Ne iznenađuje da su Froomeovi napori bili bogato nagrađeni od strane ostalih Strava korisnika, u vrijeme pisanja 32-godišnjak je imao preko 13.770 kudosa.

Froome je pred početak ove godine izgledao kao da je izgubio motivaciju sa svojim treninzima, budući da nije imao potpun dan treninga na biciklu do 30. prosinca, a naravno kada uzmemo u obzir događaje i probleme koji ga okružuju u posljednje vrijeme s anti-doping testom.
 


Od početka 2018. godine prešao je više od 4.500 kilometara od svoje baze u Južnoj Africi, vozeći se gotovo 140 sati, uključujući 33-satni prošli tjedan.

Možda svi ovi podaci nisu toliko zapanjujući kada ste četverostruki pobjednik Tour de Francea, no nama je ovo vrijedno kudosa. 🙂

Preuzeto sa: CyclingWeekly 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More