4 Stage MTB Race Lanzarote: Fržop završio na 7.poziciji, Pintaričevoj 8.pozicija u generalnom plasmanu

4 Stage MTB Race Lanzarote (Španjolska) – Iza nas je, najzahtjevniji dan utrke. Više od 80 kilometara s skoro 1.700 metara uspona, dosta zahtjevna staza koja je bila popraćena jakim vjetrom, mnogima teško pala nakon tri dana utrkivanja na ovom otoku.

Današnja etapa je, kako se i predviđalo, potvrdila jučerašnji generalni poredak u kojem je Luca Braidot (CS Carabinieri) završio kao pobjednik u generalnom plasmanu utrke, a slijedi ga duo iz Kross Racing tima Španjolac Gutierez Mantecon na drugom mjestu sa 48 sekundi zaostatka i Poljak Bartolomiej Wawak na 55sec zaostatka iza pobjednika utrke.
 


Taktika, položaj i znanje bili su ključni elementi za uštedu energije koja će omogućiti osporavanje etape ili pak generalnog plasmana. Na samom startu utrka je krenula pakleno i odmah smo imali odvajanje onih najjačih. Grupa od 11 vozača, sa svim težnjama za pobjedom, istakla se odmah na početku utrke, a sličan scenarij smo gledali i u ženskoj kategoriji. Glavna grupa niti u jednom trenutku nije se uspjela povezati s grupom u bijegu, čak štoviše, oni najači koji su gledali na pobjedu u ukupnom plasmanu, digli su takav tempo da se već u prvom dijelu utrke i ova grupa počela polako osipati.
 


Uske i kamenite staze zadnjeg dijela pozornice svjedočile su borbi za etapu i generalni plasman. Na kraju današnjeg dana kao najjači pokazao se Luca Braidot (CS Carabinieri) završivši četvrtu etapu sa 7sekundi prednosti ispred Poljaka Bartolomiej Wawak i Španjolca Gutiereza Mantecona sa dodatnom sekundom, oba iz Kross racing Team. Četvrto i peto mjesto zauzeli su Karl Markt (Mobel Marki MTB Pro Team) i Zaccaria Toccoli (Santa Cruz FSA MTB Pro Team).
 


Hrvatski Master, Marko Fržop (Top Sport) nije krio uzbuđenje po ulasku u cilj. Baš kao što je i najavljivao, današnja etapa mu je najbolje odgovarala i imao je doista vrhunsku vožnju. Marko je četvrtu etapu završio na 4.poziciji u svojoj kategoriji, dok je u generalnom poretku situacija ostala nepromjenjena – sedmo mjesti na kraju ove utrke za hrvetskog vozača.

"Nakon brdskog kronometra kojeg sam odradio na 100% trenutnih mogućnosti, danas duga etapa, onako kako ja volim i za šta najviše treniram. Start je bio ok, noge savršene 10/10 u prvoj grupi sam bio bez većih problema do nekog 10km kad je na jednom djelu uspona uslijedio duboki pjesak. Tu sam upao u probleme, jer ipak sam nešto teži i zaostao sam za vodećima, a pošto je vjetar bio jak u prsa ostao sam sam s još jednim juniorom. Kako sam se odlično osjećao, nisam kalkulirao i gazio sam koliko noge dopuštaju, te već na 20km lovimo prve žene (startaju 5min prije nas) i još nekoliko Mastera, nastavljam u svom ritmu, prolazim ih i tu se prikače vodeče do velikog uspona. Uspon nisam previše forsirao i pustio grupu ispred sebe, ali s vrha do cilja je bila paljidba na 120% mogućnosti", komentirao je Marko.
 


"Zadnjih 30km sam vozio protiv vjetra i pjeska, odlično odradio to i u cilju završio na 4.poziciji. Moram priznati da me veseli ova vožnja, znam da sam na dobrom putu s treninzima te jedva čekam iduću utrku koja mi je po planu već krajem 2.mjeseca. Opet malo u Španjolsku, ali ovaj puta na Andalucija bike race koja spada među najteže utrke na svijetu, HC kategorije jednake Cape Epicu", dodao je Marko.

Ostali hrvatski vozači iz kluba KBBXS Adrenalina, Roberto Vukmir završio je na 79.poziciji, dok je Filip Sobot zauzeo 89.poziciju u generalnom plasmanu. Kolege iz Slovenije, Izidor Cindric (Team Sione-Bikes.com) zauzeo je 9. poziciju u kategoriji Elite, dok je Iztok Kuret (KD Alpe SIS) na kraju utrke zauzeo je odličnu 3.poziciju u generalnom plasmanu svoje Master50 kategorije, te se doma u Sloveniju vraća sa bronzom oko vrata iz Španjolske.
 


U ženskoj kategoriji ova staza najbolje je odgovarala Caroline Bohe (Ghost Factory Racing Team) koja je danas pokazala svu svoju snagu, završivši etapu na prvoj poziciji sa 2min i 1sec prednosti nad Emily Batty (Trek Factory Racing), prednost koja joj je na zadnji dan donijela i pobjedu u generalnom plasmanu. Treća pozicija na kraju današnje etape pripala je Greta Seiwald (Santa Cruz FSA MTB Pro Team), dok je Slovenka Blaža Pintarič (Pintatim) završila na 8.poziciji i 14min zaostatka za pobjednicom, što je uzrokovalo da generalni plasman završi na 4 poziciji. Pomalo smo neugodno iznenađeni budući da smo Pinteričevu jučer gledalu na 2.poziciji u generalnom poretku. Četvrto i peto mjesto na kraju etape pripalo je Kerry Macphee (Bikelove-Genesis) i Ann-Dorthe Lisbygd (Dansk Mountainbike Club).
 


U generalnom plasmanu kako smo već kazali pobjednica je Dankinja Caroline Bohe (Ghost Factory Racing Team), srebrena je Italijanka Greta Seiwald (Santa Cruz FSA MTB Pro Team), a bronca je pripala Kanađanki Emily Batty (Trek Factory Racing).

Nakon proglašenja pobjednika zatvoreno još jedno uspješno izdanje utrke "4 Stage MTB Lanzarote", koja već druge godine nosi UCI S1 kategoriju. Utrka nastavlja biti vjerna svom formatu zbog kojeg je rasla iz godine u godinu i sada se konsolidira u međunarodnom kalendaru. Garancija sjajnog događaja, spektakularnih ruta i osebujnog način natjecanja na otoku poput Lanzarotea učinili su ovaj događaj nezaboravnim i poželjnim događajem na početku sezone.

Kompletne rezultate sa 4.etape i Generalnog plasmana utrke "4 Stage MTB Race Lanzarote" možete skinuti u prilogu dole.

Rezultati 4.etape 4 Stage MTB Race Lanzarote
Generalni Plasman utrke 4 Stage MTB Race Lanzarote

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More