43-godišnji francuski biciklist dobio 5 godina zabrane zbog „mehaničkog dopinga“

Cyril Fontaine 43-godišnji francuski vozač amater, koji je u listopadu uhvaćen „na djelu“ mehaničkog dopinga, dobio je zabranu nastupa na utrkama u sljedećih 5 godina.

Ovu odluku je donijela francuska biciklistička federacija (FFC). Fontaine je uhvaćen kao posljedica zajedničkih radnji koje su provodili pravosudni dužnosnici u gradu Périgueux, i francuska agencija za borbu protiv dopinga (AFLD). Na utrci treće kategorije koja se održavala u St-Michel-de-Doubleu, na biciklu Fontainea je pronađen ugrađeni motor.

 

Prema francuskom listu Le Figaro, disciplinska komisija FFC-a sastala se krajem prosinca kako bi razmotrila Fontaineov slučaj, izvijestivši ga sredinom siječnja kako će dobiti 5 godina zabrane nastupa na utrkama.


Sumnje su se javile nakon nastupa na utrkama prošle godine, gdje se počeo utrkivati na novom biciklu.  Tada je pokazao snažne performanse gdje su ga vidjeli kako se penje s pro vozačima na utrci Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil u regiji Dordogne južna Francuska.

 

Službenici su tada bili informirani, stigavši ​​na Fontaineovu sljedeću utrku u St-Michel-de-Doubleu kako bi promatrali njegov nastup i ispitivali njegov bicikl. Međutim, nakon što su vidjeli dužnosnike Fontaine je pokušao pobjeći, no bicikl je uzet i pregledan gdje su uočene nepravilnosti.


Fontaine nije jedini amater koji je uhvaćen sa skrivenim motorom na jednoj utrci. Prošle godine je uhvaćen i 53-godišnji talijanski amater, koji je navodno odbio pustiti službenike da provjeravaju bicikl nakon utrke. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More