72-godišnja bakica istukla lopova i vratila ukradeni bicikl

Mari Parker u dobi od 72 godine, nije započela svoj dan očekujući da će se boriti sa visokom 23-godišnjakinjom. Svi izgledi su bili protiv nje, no uspjela je spasiti ukradeni bicikl i prestrašiti lopova.

Parker, koji ima sedmoro praunuka i osam unučadi, kazala je: "Sigurna sam da se mora prilično sramiti sada kada ga je pretukla 72-godišnja žena."

 


Radeći u antikvarnici svog sina u Barnsleyu, Velika Britanija, Parker je znala da se nešto sprema kad je muškarac ušao u njenu trgovinu pokušavajući prodati bicikl "Lapierre X-Control" za 150 funti. Shvativši da je riječ o ukradenom biciklu, brzo je dosjetila i rekla mu da će pozvati svog sina da pogleda bicikl kako bi procijenili vrijednost. Bicikl koji je inače vrijedan 1.200 funti objavljen je kao ukrade u lokalnu Facebook grupu kojoj pripada Parkerkov sin. Kad je stigao njezin sin, prepoznao je bicikl i oni su ga odbili vratiti lopovu. Lopov je na kraju otišao.

Misleći kako je incident završen, Parker je nazvala trinaestogodišnju vlasnicu bicikla dok je njezin sin izišao do banke da izvrši uplatu. Kad je ostala sama, kradljivac bicikla vratio se u trgovinu i pokušao oteti bicikl kako bi ga ukrao natrag. Baka je zgrabila za upravljač i odbila je pustiti dok se lopov hrvao s njom. Izvukao je bicikl na ulicu, ali Parker je čvrsto držala, čak i dok ju je gurao u kombi i ruke su joj počele krvariti. U razgovoru za Daily Mail, Parker je izjavila: „Odbijala sam ga pustiti. Znala sam da se jedan mladi dječak vraća po svoj bicikl i nisam mogla da mu kažem da ga nemamo. Na kraju je nekoliko kupaca došlo da joj pomogne, a lopov je odustao i pobjegao.

13-godišnji Luke Hodson bio je "presretan kada je čuo da je bicikl pronađen", rekao je njegov djed. "To je njegov ponos i radost. Vozi ga svuda. Mislim da je Mari jedna divna žena, jer je ta 72-godišnja žena napravila tako herojski čin. Mogao je imati nož ili je čak gurnuti pa da se ozbiljno ozlijedi. Ona je tako hrabra. Impresioniran sam njenom hrabrošću."

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More