Pobjedom na 3.etapi Richie Porte preuzeo i ukupno vodstvo

Brutalnom brdskom završnicom Richie Porte osvojio je treću etapu, te obukao dres vođe utrke na Tour Down Under.

Porte je napravio odlučujući potez kako bi pojačao prednost na mučnom usponu na brdo Paracombe, jedno od brda u okolici Adelaide koje je opustošeno u požaru te osvojio etapu i zaradio pet sekundi prednosti.

Rob Powers (Team Sunweb) završio je kao drugi izdržavši napore Simona Yatesa (Mitchelton-Scott) koje je završio na trećem mjestu, dok je četvrti bio Rohan Dennis (Team Ineos).

Slovenski vozači su imali dobru vožnju, Luka Pribernik (Bahrain – McLaren) završio je na 68.mjestu sa 2:19min zaostatka za pobjednikom, dok je Domen Novak (Bahrain – McLaren) na 93.mjestu sa 4:14min zaostatka.

 


Daryl Impey, koji je od početka jurio za trećim TDU naslovom za tim Mitchelton-Scott, na kraju je zaostao šest sekundi iza Portea i završio kao šesti u generalnoj klasifikaciji, no do kraja utrke u nedelju su nam preostale još tri etape.

"Kapa dole mojim kolegama", rekao je Porte. "Oni su stvarno napravili dobar posao kontrolirajući grupu".

"Osjećao sam se dobro u dnu uspona i tamo sam napravio malo prostora. Šteta što je u posljednjem dijelu bilo jakih naleta vjetra, jer smo stvarno mogli napraviti neki dobar posao".

Porte je naglo ispalio na završnom usponu i dao maksimum od sebe na 1.7 kilometara do cilja, ostavivši svoje suparnike iza sebe tražeći način da ga uhvate.

Impey će trebati osvojiti vremenske bonuse u preostalim etapama ukoliko želi osvojiti treći uzastopni naslov.

"Uvijek će biti izazov približiti se s momcima na vrhu grupe u nekom usponu, ali na kraju završiti u toj grupi, prilično je čupavo", rekao je Impey sa osmjehom.

"Mislim da smo u odličnoj situaciji. Očito je da želimo biti u dresu (vođe), a ima još puno bonusa koji dolaze i puno prilika una ovoj utrci".
 

KOMPLETNI REZULTATI 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More