Cilj “Trke kroz Srbiju” u Novom Sadu

Izvor: RTS.rs
Izvor: RTS.rs

Novi Sad će biti domaćin cilja biciklističke Trke Kroz Srbiju, doznao je RTS u ekskluzivnom intervjuu sa Sašom Gajičićem, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije.

Biti će to jubilarno, 60. izdanje "Trke kroz Srbiju" koja se vozi još od 1939. godine. Ovogodišnja trka održati će se u junu.
 


Već smo trasirali rutu trke koja će i ove godine startovati iz Republike Srpske, ponovno iz Istočnog Sarajeva, preko Zlatibora, Požarevca, Beograda i očekujemo veliko finale u gradu Novom Sadu.

"Novi Sad je prihvatio da bude domaćin Trke kroz Srbiju što nam je jako drago. Novi Sad je veliki grad, ima šta da ponudi kako turistima, tako i sportistima i mislim da će to biti jedan pravi spektakl u Novom Sadu", ističe Saša Gajičić.

Nema sumnje da će samim ulaskom Novog Sada u organizaciju Trke kroz Srbiju, ova značajna biciklistička trka biti podignuta na još viši nivo.

"U narednim nedeljama ćemo definisati gde će biti i cilj etape, da li u samom centru Novog Sada, da li na Petrovaradinskoj tvrđavi. U saradnji sa čelnicima Novog Sada, videćemo šta je ono najbitnije da se promoviše iz Novog Sada i iz Republike Srbije", napominje Saša Gajičić.

Zainteresovanost ekipa iz cijelog svijeta za Trku Kroz Srbiju je već sada ogromna.

"Do sada već imamo prijavljeno više od 35 ekipa, upravo veoma dobra realizacija Trke Kroz Srbiju prošle godine je doprinela da imamo jako veliki odziv ove godine, tako da ćemo imati privilegiju da od 35 ekipa izaberemo 25 ekipa koliko će startovati na našoj trci", dodaje Gajičić.

Trka kroz Srbiju biti će vožena u junu, međutim sezona počinje već u nedelju, šampionatom Srbije u ciklokrosu, koje će se voziti na Srebrnom jezeru.

"Počinje u 11 časova od onih najmlađih kategorija i start najznačajnije trke, trke seniora je u 14 časova. Koristim priliku da pozovem sve ljubitelje biciklizma i sporta da nam se pridruže na Srebrnom jezeru i da pozdravimo naše najbolje bicikliste. Zahvaljujemo se Opštini Veliko Gradište koja je prepoznala biciklistički sport kao veoma lep sport uz pomoć kojeg može da predstavi svoje turističke potencijale. Mi to u saradnji sa Opštinom veoma lepo radimo i nadamo se da će svi biti jako zadovoljni", napominje Gajičić.

Čelnici srpskog biciklizma poseban akcenat u 2020. godini, stavljaju i na biciklističku trku "Beograd – Banjaluka" koja će se voziti u aprilu.

Izvor: RTS.rs 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More