Raúl Alarcón privremeno je suspendiran zbog dopinga

Raúl Alarcón, pobjednik utrke "Volta a Portugal", u  2017. i 2018 godini, UCI je privremeno suspendirao zbog "uporabe zabranjenih metoda i/ili zabranjenih U 2018. godini organizatri utrke "Volta a Portugal" poduzeli su opsežnu antidoping operaciju, a na jednoj je etapi testirano je gotovo 41 vozač.

Operacijom su predvodile portugalske i španjolske antidoping vlasti. Već narednog dana isti 41 vozač bio je iznenađen ponovnim krugom testiranja na sljedećoj etapi.
 


Alarcón vozi za W52-FC Porto od 2015 godine, a s ovom portugalskom ekipom pobjednio je na utrkama "Vuelta Asturias" u 2017 godini ostavivši iza sebe Naira Quintanu, dalje na utrci "Volta a Portugal" u 2017 i 2018 godini, te "Vuelta Comunidad de Madrid" u 2017 godini.Vozač W52-FC Porto ne vozi utrke od šestog mjeseca, a čini se da se on sada nalazi i na UCI-ovom privremenom popisu suspenzija, iako detalji o točnoj prirodi kršenja dopoing pravila ostaju nejasni.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More