ABR 2023: Morcillo-Drechou i Sosna-Luetzelschwab osvajaju 5. etapu

Cordoba je bila domaćin Škoda Super Stagea, petog dana Andalucia Bike Race by GARMIN. Bio je to maratonski dan sa više od 92 kilometra sa spektakularnom rutom i gotovo 2000 metara uspona. Etapa je krenula iz Cordobe prema La Canchueli kako bi se susrela s novim dijelom pod nazivom ‘La Cuesta del Hielo’, oporavljenim iz prvih izdanja. Nakon toga, biciklisti su prošli kroz Bosque de Fangorn i mitski uspon na El Reventon prije nego što su se spustili niz nevjerojatne Loma de los Escalones koji će ih dovesti do cilja u Parque de la Asomadilla.

Od prvih kilometara ove duge Škoda Super etape vodeći dvojac Wout Alleman i Fabian Rabensteiner (Wilier Pirelli Factory) preuzeli su kontrolu nad utrkom, a odmah iza njih slijedili su ih Enrique Morcillo i Hugo Drechou (BUFF®-Megamo Team), koji su jedini uspjevali držati korak s njima. Vodeći u ukupnom poretku na cilju su izjavili: “Danas je plan bio malo kontrolirati situaciju. Nakon polovice utrke ostali smo ispred s Morcillom i Drechouom iz BUFF®-Megamo tima i za nas je to bila dobra situacija. Mogli smo voziti s njima i zajedno stići do cilja. Jako smo zadovoljni etapom”.

Andalucia 4 etapa
Andalucia 4 etapa

Nakon dobre suradnje dva su para igrala za etapnu pobjedu na cilju koji se nalazi u parku Asomadilla. Morcillo i Drechou pobijedili su i ostvarili svoju prvu etapnu pobjedu u ovom izdanju Andalucia Bike Race by GARMIN. “Prije dva dana smo stigli treći, jučer drugi i već smo se veselili da ćemo doći na vrh. Jučer smo već razgovarali o ideji da idemo s vodećima i plan je prošao odlično. Surađivali smo i na zadnjem usponu smo bili ispred ostalih i tako smo izdržali do cilja.”

S dobrim rezultatom postignutim u Škoda Super etapi, Alleman i Rabensteiner još više učvršćuju svoje vodstvo u ukupnom plasmanu i sada dolaze na Oakley Finisher etapu s osam minuta prednosti ispred Talijana Francesca Faillija i Riccarda Chiarinija (Taddei Factory Team), koji su bili treći u etapi i zadržali drugo mjesto u generalnom plasmanu.

Andalucia 4 etapa

U elitnoj ženskoj kategoriji par koji je na početku dana preuzeo vodstvo bile su Stefanie Dohrn i Lejla Njemčević (Canyon Allebike). Njnih dvije imale su više od dvije minute ispred vodećih Katazine Sosne i Irine Luetzelschwab (Team Torpado BULLS Swiss), ali Švicarski dvojac Team Torpado BULLS iskoristio je svoju nadmoć na spustu kako bi ih ulovio i odnio etapnu pobjedu sprintom do cilja. “Nije bio lak dan jer su Stefanie Dohrn i Lejla Njemčević vodile, ali posljednji spust nam je išao dobro i uspjeli smo smanjiti zaostatak i osvojiti etapu“.

Andalucia 4 etapa

Pobjeda Sosne i Luetzelschwaba je treća u njihovom osobnom zbiru i one zadržavaju vodstvo koje će morati braniti u Oakley Finisher etapi. Obje vode u ukupnom poretku s minutom i pol prednosti u odnosu na Dohrn i Njemčević, dok su Txell Figueras i Janina Wust (BUFF®-Megamo Team) malo izgubile tlo i sada zaostaju šest minuta u ukupnom poretku.

Svečanosti podija nazočila je generalna direktorica događaja i sportskih objekata Junte de Andalucia, Isabel Sanchez. Skoda Super etapa sutra će ustupiti mjesto Oakley Finisher etapi, koji će zatvoriti 13. izdanje Andalucia Bike Race by GARMIN. Kraj utrke bit će kratka, ali intenzivna etapa, s 48 kilometara i više od 1000 metara uspona. Etapa će krenuti u smjeru Loma de los Escalones kako bi se popela na mitski uspon Arrastraculos. Od tamo će ići do Los Villaresa, zabavnog parka Santo Domingo i cilja u Parque de la Asomadilla.

ETAPNI REZULTATI – ELITE UCI MUŠKA KATEGORIJA

 1. Enrique Morcillo – Hugo Drechou BUFF®-MEGAMO TEAM 03:42:25
 2. Fabian Rabensteiner – Wout Alleman WILIER PIRELLI FACTORY 03:42:26
 3. Francesco Failli – Riccardo Chiarini TADDEI FACTORY TEAM 03:45:09

UKUPNI POREDAK – ELITE UCI MUŠKA KATEGORIJA

 1. Fabian Rabensteiner – Wout Alleman WILIER PIRELLI FACTORY 12:49:37
 2. Francesco Failli – Riccardo Chiarini TADDEI FACTORY TEAM 12:57:40
 3. Roberto Bou – Miguel Múñoz CANNONDALE VAS ARABAY 12:58:30

ETAPNI REZULTATI – ELITE UCI ŽENSKA KATEGORIJA

 1. Katazina Sosna – Irina Luetzelschwab TEAM TORPADO BULLS SWISS 04:28:08
 2. Lejla Njemčević – Stefanie Dohrn CANYON ALLEBIKE 04:28:10
 3. Txell Figueras – Janina Wüst BUFF®-MEGAMO TEAM 04:31:56

UKUPNI POREDAK – ELITE UCI ŽENSKA KATEGORIJA

 1. Katazina Sosna – Irina Luetzelschwab TEAM TORPADO BULLS SWISS 15:49:10
 2. Lejla Njemčević – Stefanie Dohrn CANYON ALLEBIKE 15:50:44
 3. Txell Figueras – Janina Wüst BUFF®-MEGAMO TEAM 15:55:33

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More