Istria Gran Fondo 14. i 15. travnja u Umagu – dio svjetske serije utrka UCI Gran Fondo World Series

Istria Gran Fondo ove godine održava se u sklopu prestižne međunarodne serije natjecanja utrka UCI Gran Fondo World Series!

Istria Gran Fondo, najpoznatiji biciklistički maraton u Istri ove će se godine održati 14. i 15. travnja 2023. Deveto izdanje maratona sa startom i ciljem u Umagu postaje dio svjetske serije utrka UCI Gran Fondo World Series. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem web stranice www.coloursofistria.com.

Velika je čast organizatora što će jedna utrka ovakve vrste po prvi puta u Hrvatskoj povijesti biti dio najvećeg serijala utrka u amaterskom biciklizmu na svijetu kojim ravna UCI (Svjetska biciklistička federacija). Riječ je o seriji od 28 natjecanja koja se održavaju po cijelom svijetu na čak 5 kontinenata, a kulminirat će Svjetskim prvenstvom UCI Grand Fondo Seriesa od 4. do 7. kolovoza 2023. u Glasgowu.

Istria Granfondo slika

Stoga će rezultati ostvareni u glavnoj utrci Istria Granfonda, devetoj stanici UCI Grand Fondo Seriesa, vrijediti i u ukupnom poretku biciklista koji će se boriti za svoje mjesto među elitom na SP-u u Škotskoj. Tako će ponajbolji biciklisti po dobnim skupinama s Istria Gran Fonda imati priliku i pravo boriti se za titulu svjetskog prvaka i postati vlasnici majice duginih boja, simbola Svjetske biciklističke federacije i biciklizma.

Organizator, klaster Sjeverozapadne Istre, očekuje da će kao i u prijašnjim izdanjima, osim domaćih ljubitelja biciklizma, glavnina natjecatelja doći s emitivnih tržišta za hrvatski turizam.

Kao i sve velike manifestacije koje se održavaju na području Klastera sjeverozapadne Istre, poput teniskog turnira Plava Laguna Croatia Opena Umag ili glazbenog spektakla, popularnog Sea Star festivala, tako i Istria Gran Fondo na savršen način obogaćuje turističku ponudu ovog dijela Istre.

“Dosadašnja izdanja Gran Fonda pokazala su nam koliko je područje sjeverozapadne Istre zanimljivo i primamljivo biciklistima, kako rekreativcima, tako i ozbiljnim natjecateljima. Naša ulaganja u ovaj event, kao i općenito u cikloturizam, pokazuju se kao pun pogodak koji obogaćuje turističku ponudu naših destinacija. Stoga se izuzetno veselimo još većem i boljem Istria Gran Fondu”, naglasio je Milovan Popović, direktor Turističke zajednice Grada Umaga.

Novost devetog izdanja bit će utrka na kronometar, koja će se održati 14. travnja, a start i cilj bit će u Stella Maris Resortu nadomak ATP stadiona Goran Ivanišević u Umagu. Uz trase classic i small, sigurno je da će svi natjecatelji pronaći nešto prikladno svojim mogućnostima i formi.

Informacije o eventu moguće je pronaći na web stranici Klastera sjeverozapadne Istre www.coloursofistria.com.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More