Bianchi otkrio Oltre XR3 cestovni bicikl sa disk kočnicama

Bianchi je prethodnog tjedna, pred početak protljetnih klasika, otkrio su svoj najnoviji cestovni bicikl opremljen disk kočnicama.

Zanimljivo je da se talijanska tvrtka odlučila drugu seriju Oltre XR3, kako bi testirala teren za cestovni bicikl visoke klase sa disk kočionim sustavom.

Poznata po svojim inženjerima, Oltre XR3 je aero ponuda tvrtke koja koristi svoje znanje iz Countervaila kako bi osigurali finu ravnoteža krutosti, lakoće i udobnosti. Sada uzmite to i na sve to dodajte tehnologiju disk kočnica i imate stroj koji se može zaustaviti u sekundi i biti konkurentan na najvišoj razini.

XR4 je vrhunac Bianchi brenda po pitanju natjecateljskih bicikla, a koristi ih njihov sponzorirani tim LottoNL-Jumbo, dok se XR3 model čini kao testni kojim talijanska tvrtka želi imati svoje prste u svijetu visokokvalitetnih bicikla sa disk kočnicama.

Umjesto novi kočioni sustav prilagode okviru modela XR3 sa obodnim kočnicama, Bianchi kaže da je ovaj novi okvir posebno dizajniran za smještaj novog sustava kočenja, što je u konačnici značilo puno više posla.
 


Za sve one kojima je težine na prvom mjestu, bicikl veličine 55 cm dolazi sa težinom okvira od 1.150 g (po tvrdnjama tvrtke). Dizajn okvira omogućava korisnicima da koriste rotore veličine 140 ili 160mm, a okvir koristi kroz osovinu (thru-axle) sustav za montažu kotača kako bi se postigla dodatna krutost vožnje.
 


Novi Oltre XR3 disk bit će dostupan s Shimano R8000 Ultegragrupacijom sa hidrauličnim kočnicama i Fulcrum Racing 418 kotačima koji koriste 28 mm Vittoria Rubino Pro gume. Bicikl dolazi u sedam veličina od 47 cm do 61 cm.

Cijena još uvijek nije poznata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More