Abu Dhabi Tour: Vivianiu pobjeda i vodstvo u generalnom poretku

Elia Viviani (QuickStep Floors) stigao je do uvjerljive pobjede na drugoj etapi Abu Dhabi Toura. Drugoplasirani na današnjoj etapi bio je Danny van Poppel (Lotto NL-Jumbo), dok je treće mjesto zauzeo Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe).

Ovom pobjedom Viviani je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku od jučerašnjeg pobjednika Alexandera Kristoffa (UAE Emirates), koji je trenutno na drugom mjestu s istim vremenom. Van Poppel je na trećoj poziciji s 4 sekunde zaostatka.

Obično ne pobjeđujem sprinteve na otvaranju utrke, a tako je bilo i ovdje u Abu Dhabiu. Međutim, danas sam se osjećao jako snažno i samouvjereno, bio sam spreman ići do kraja,“ kaže Viviani.

„Kad smo se regrupirali na 20km do kraja rekao sam momcima da čekamo do posljednjeg zavoja uoči napada. Mladi Alvaro Hodeg odradio je nevjerojatnu pripremu za sprint. Michael Morkov je uvijek na pravom mjestu, a Fabio Sabatini ima moje potpuno povjerenje za lead-out. S ovakvom ekipom, na meni je ostao laganiji posao da dovršim stvari.“

Rezultati 2. etape:

1. Elia Viviani, Quick-Step Floors

2. Danny van Poppel, LottoNL-Jumbo

3. Pascal Ackermann, Bora-Hansgrohe

4. Kristoffer Halvorsen, Team Sky

5. Caleb Ewan, Mitchelton-Scott

6. Phil Bauhaus, Team Sunweb

7. Alexander Kristoff, UAE Team Emirates

8. Niccolo Bonifazio, Bahrain-Merida

9. Rudy Barbier, AG2R La Mondiale

10. Mark Renshaw, Dimension Data

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More